Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne aggódj, ha Isten várakoztat

2017. szeptember 23. 03:00 - Abidzsil

,,Emlékezz vissza az egész útra, amelyen vezetett Istened, az ÚR, már negyven esztendeje a pusztában, hogy megsanyargatva és próbára téve téged, megtudja, mi van a szívedben: megtartod-e parancsolatait, vagy sem?” (5 Mózes 8:2 TLB fordítás) 

varakozas.jpg

Az álmok sohasem teljesülnek azonnal. Mindig van várakozási idő. Az izraeliták 40 évig vándoroltak a pusztában, miután kiszabadultak Egyiptomból, és visszatértek az Ígéret Földjére. Mindez annak ellenére, hogy az utazás csak néhány hetet vett igénybe.

Csak úgy, ahogy az izraelitáknak, időnként nekünk is várakoznunk kell. Minden álomnak vannak nehézségei. Isten éppen arra használja álmaink beteljesülésének késleltetését, hogy felkészítsen bennünket ezekre a nehézségekre.

Továbbá, a várakoztatással Isten próbára is tesz minket. Az 5 Mózes 8:2-ben ezt mondja a Biblia: ,,Emlékezz vissza az egész útra, amelyen vezetett Istened, az ÚR, már negyven esztendeje a pusztában, hogy megsanyargatva és próbára téve téged, megtudja, mi van a szívedben: megtartod-e parancsolatait, vagy sem?” (TLB)

Hogyan kellene reagálnod hát, amig álmaid késlekednek ?

Ne félj!

A félelem volt az első hiba, amit az izraeliták elkövettek. Az 5 Mózes 1:28a azt mondja: ,,Miért kéne odamennünk? Félünk. A küldötteink azt mondták, hogy az ottani emberek erősebbek és magasabbak nálunk.” (GNT) Az izraelitáknak volt elég hitük ahhoz, hogy kimenjenek Egyiptomból, de ahhoz, hogy bevonuljanak az Ígéret Földjére, már nem. Féltek.

Az a baj a félelemmel, hogy a 'pusztaságban' tart. Meghosszabbítja a várakozási időt. Az álmaid közül néhány sohasem fog beteljesülni, nem Isten miatt, hanem miattad, mert nem teszel hitbéli lépéseket.

A félelem ellenszere a hit, Isten jelenlétére koncentrálva. Vedd észre, hogy Isten veled van. Ő azt mondja: ,,Ne félj, mert veled vagyok.” (Ézsaiás 41:10a TLB) Ő veled van most, mindig veled volt, és mindig veled lesz.

Talán épp most is várakozási időben vagy. Imádkozol egy ideje valami miatt, ami még mindíg nem teljesült. Talán kezded azt hinni, hogy Isten megfeledkezett rólad.

Isten nem felejtett el téged! A várakozás a terv része. Isten tudja, min mész keresztül. Ő építeni szeretné a jellemed, és azt akarja, hogy tanulj meg bízni Benne. Számíthatsz a segítségére. Ne félj!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Az, hogy Isten próbára teszi a hitedet, hogyan eredményez növekedést a szellemi életedben?
  • Mik a félelmeid attól, ahová Isten vezet téged, vagy amire kér téged?

*  (Daily Hope by Rick Warren, 2017.09.16.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása