Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A változás új gondolkodásmódot igényel

2018. május 01. 03:00 - FodorImi

„Mivel hallottatok Jézusról, és megismertétek az az igazságot, mely általa jött el, dobjátok el a régi bűnös természetet és korábbi életmódotokat, amelyet megrontott a kívánság és a félrevezetés. Inkább engedjétek, hogy a Szentlélek újítsa meg a gondolataitokat és viselkedéseteket. Öltsétek magatokra az új természetet, amely olyannak lett teremtve, mint amilyen Isten – teljesen igazságos és szent.” (Efézus 4: 21-24 – NLT fordítás)

muangthai-cherry-2734633_1280.jpg

Az életedben a változáshoz új gondolkodásmód szükséges. Életed rossz szokásainak levetkőzése mindig mentális harc. Az elmében kezdődik, és ott dől el a győzelem vagy vereség.

Efézus 4 23 azt mondja: „Engedjétek, hogy a Szentlélek újítsa meg a gondolataitokat és viselkedéseteket.” (NLT fordítás) Mindaddig nem fogsz változni, amíg a gondolkodásod és a hozzáállásod meg nem változik. Ezért fontos a mindennapi csendesség. Az idő, amit azzal a szándékkal töltesz, hogy Isten Igéjét tanulmányozd és imádkozz, szellemi megújulás az elmédnek. Ha nem teszed ezt, akkor nem lesz erőd a változáshoz.

Ismered a teológiai szakkifejezést az „értelem megváltozására”? Ez a „Megtérés”. Megtérni, szó szerint azt jelenti, hogy megváltoztatni a gondolkodásod.

A „Megtérés” szó a görög „Metanonia” szóból származik. A metanonia a gondolkodás megváltozását jelenti. Elfordulni a haláltól, odafordulni az élethez, a bűntől a megbocsátáshoz, a bűnmarcangolástól az elme békességhez, a Pokoltól a Mennyhez, a te utadtól Isten útjához. Életed legpozitívabb változása az lesz, ha megtérsz a bűneidből és a sajnálkozásból, a megbocsátáshoz, az elme békességéhez.

Meg kell tanulnod új módon gondolkozni a rossz szokásaidról. Például azok a szokások gyakran erősségek, melyeket rosszul használsz. Ez a gondolkozás új módja. Talán sosem gondoltál rá így, de ez a megtérés! Ez az elme megváltozása. Az egészségtelen, rossz szokásaid gyakran Istentől kapott erősségek, melyeket rosszul használtál.

Meg kell változtatnod a gondolkodásmódodat. Filippi 2:5 ezt mondja: „Ugyanaz az indulat legyen bennetek, ami Krisztus Jézusban is megvolt” (NLT fordítás)

Isten azt akarja, tanulj meg úgy gondolkodni, ahogyan Jézus. Hogyan teheted meg ezt? Újra mondom, ez egy választás. Meg kell hoznod a döntést, és meg kell kérdezned: „Istenem , mit gondolna Jézus erről?” Minél inkább megtöltöd a gondolataidat Isten Igéjével, annál könnyebb lesz megtenned.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Azok a dolgok, amelyekkel megtöltöd az elméd, hogyan segítik vagy akadályozzák a rossz szokásaid megváltoztatására tett erőfeszítéseid?
  • Megvizsgálva rossz szokásaid, melyek közülük azok, amik Istenhez méltatlanok?
  • Milyen változásokat kell ma megtenned a napirendedben, a kapcsolataidban vagy hozzáállásodban, amelyek segítik szellemi megújulasod?

 

* (Daily Hope by Rick Warren – 2018.04.24.)

Szólj hozzá!
Címkék: változás cél

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása