Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Négy szívbéli hozzáállás az adakozáshoz

2018. augusztus 05. 03:00 - daniella_89

"Mindenki előre el kell döntse a szívében, mennyit ad. És ne adjon vonakodva, vagy kényszerből. 'Mert Isten szereti azt, aki jókedvűen adakozik'" (2Korintus 9:7 NLT fordítás)

charity-donation-small.jpg


Hogyan lehet Istennek tetsző az adakozáshoz való hozzáállásod? A szíveddel kezdődik. Istent sokkal jobban érdekli az adakozásra való készségességed mint a vagyonod, mert őt az érdekli, mi történik a szívedben, mikor elhatározod, hogy adsz.

A Biblia a 2Korintus 9:7-ben ezt mondja: "Mindenki előre el kell döntse a szívében, mennyit ad. És ne adjon vonakodva, vagy kényszerből. 'Mert Isten szereti azt, aki jókedvűen adakozik'" (NLT fordítás) Ez a vers kifejezetten négy kulcsfontosságú szívbéli hozzáállásról beszél, amelyekkel rendelkezned kellene, mikor adsz.

1. Adakozz meggondoltan. Ne adj megfontolás nélkül. A leginkább lelki adakozást megelőzi az, hogy gondolkodsz rajta, imádkozol érte és felkészíted az elmédet rá. Miért? Mert mindent megtervezünk, ami fontos az életünkben. Isten azt szeretné, hogy az adakozás fontos és jelentőségteljes legyen az életedben.

2. Adakozz lelkesen. Ne mondd: "Adakoznom kell! Ha nem teszem, Isten odacsap egy villámmal, vagy valamivel" Adj azzal a tudattal, hogy Isten valami nagy dolgot végez el a szívedben, mikor nagylelkűvé válsz.

3. Adakozz önként. Ne adj, ha bárki kényszerít rá. Isten ezt úgysem fogja megáldani. De minden egyes alkalommal, mikor úgy érzed, Isten felszólít az adakozásra, jobb, ha adsz!

4. Adakozz jókedvűen. Adj örömmel! Az egyik görög szót a felajánlásra a "túláradóan vidám" kifejezésként is ismerjük. Isten szeretné, ha élveznéd a neki és a másoknak való adakozást.

Néha kihívás jókedvűnek lenni, mikor Isten adakozásra szólít. Ha bármikor is ezt érzed, emlékeztesd magad azokra az előnyökre, amiket Isten akar munkálni a szívedben: az adakozás közösséget teremt. Legyőzi az anyagiasságot. Megerősíti a hitedet. Befektet az örökkévalóságba. Megáld téged. Istenhez tesz méginkább hasonlóvá.

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Isten azt szeretné, ha meggondoltan, lelkesen, önként és jókedvűen adakoznál. Melyik hozzáállás ezek közül számodra a legnehezebb? Melyik a legkönnyebb? Miért?
  • Milyen egészséges, udvarias válasszal tudnál kezelni, visszautasítani egy olyan helyzetet, amikor úgy érzed kényszerítenek az adakozásra?
  • Mit munkál ki Isten a szívedben az adakozási szokásaid és döntéseid által?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.07.29.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása