Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A változáshoz döntés kell

2024. február 27. 03:00 - csmsdvd

"Ezért tehát, szeretteim, ahogyan mindenkor engedelmeskedtetek, nem csupán jelenlétemben, hanem sokkal inkább most, távollétemben is, félelemmel és rettegéssel munkáljátok üdvösségeteket, mert Isten az, aki munkálja bennetek mind a szándékot, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően." Fil 2,12-13 

Nem elég csak akarni a változást. Még az sem elég, ha azt mondjuk: "Arról álmodozom, hogy megváltozom". Az álmok semmit sem érnek, hacsak fel nem ébredsz és el nem kezdesz cselekedni értük. Addig nem fogsz változtatni az életedben lévő problémákon, amíg komolyan el nem határozod a változást.

Hogyan szeretnél lenni hat hónap múlva? Erősebb akarsz-e lenni érzelmileg? Élesebb lesz az elméd? Fizikailag leszel egészségesebb? Lelkileg leszel érettebb?

Mindez nem történik meg automatikusan. Nem fogsz csak úgy véletlenül egészségesebbé válni az életed egyik területén sem. Sokszor Istentől várjuk, hogy megváltoztasson minket. De nem te vársz Istenre! Isten vár rád!

Az életben nincs fejlődés változás nélkül. Nincs változás veszteség nélkül. És nincs veszteség fájdalom nélkül. El kell engedj néhány régi dolgot, és ez nem mindig könnyű.

Bizonyára néhányan elakadásban vagytok, mert nem tanulták meg, hogyan kell elengedni. Ez egy döntés. Pál apostol az Efezusiakhoz írt levelének 4. fejezetének 22. verse azt mondja: "Dobjátok el régi bűnös természeteteket és korábbi életmódotokat, amelyet megrontott a vágy és a csalás" (NLT fordítás).

Mondhatod, hogy tökéletlenségeid a körülményeidből vagy a kromoszómáidból következnek. De nem az számít, honnan származnak. A lényeg, hogy foglalkoznod kell velük. A genetika megmagyarázza a hajlamaidat, de nem ment fel bűneid alól.

Itt a jó hír: ha egyszer hívővé válsz, akkor kapsz egy új erőt, amely nagyobb, mint ezek a régóta meglévő hajlamok. Ez az erő: a Szentlélek ereje.

Pál Filippiekhez írt levelének 2. fejezetének 12. és 13. verse azt mondja: "Ezért tehát, szeretteim, ahogyan mindenkor engedelmeskedtetek, nem csupán jelenlétemben, hanem sokkal inkább most, távollétemben is, félelemmel és rettegéssel munkáljátok üdvösségeteket, mert Isten az, aki munkálja bennetek mind a szándékot, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően."

Ez azt jelentené, hogy félned kell Istentől? Természetesen nem! Azt jelenti, hogy félj attól, hogy elszalasztod a legjobbat, amit Isten tervezett számodra, és elvesztegeted az életed. Félj attól, hogy bár leéled egész életedet, mégsem ismered meg mi volt Isten célja veled.

Az életed megváltoztatásának titka nem az akaraterő. Hanem az, hogy Isten a Szentlélek által akaratot és erőt ad neked, hogy megtedd, azt amit meg kell tenned.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Mit gondolsz, mit jelent az, hogy "munkáljátok üdvösségeteket"?
  • Korábbi életmódodból mik azok a dolgok, amiket el kell engedned azért, hogy hitben fejlődni tudj?
  • Hogyan tapasztaltad már meg a Szentlélek erejét életedben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.02.20.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása