Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nincs kockázat nélküli hit

2019. december 07. 03:00 - nagynikoletta

trapeze_artists.PNG

„Hit által járunk, nem látás által” (2Kor 5,7 ESV fordítás).

Nincs kockázat nélküli hit.

A hit azt jelenti, hogy úgy lépsz ki az ismeretlenbe, hogy nem is tudod, mit rejt az ismeretlen. A Biblia azt mondja Pál a korinthusiakhoz írt második levele 5. fejezetének 7. versében: „Hit által járunk, nem látás által” (ESV fordítás). Ez azt jelenti, hogy a testi szemeink helyett lelki szemeinkkel látva járunk. Isten szemszögéből nézzük a dolgokat, nem pedig emberi szempontból.

Hit az, hogy elengeded a biztonságot. A hit kifejezi azt, hogy „Szembenézek a félelmeimmel. Megkockáztatom a kudarcot. Merek előre lépni.”

Amikor a gyermekeim kicsik voltak, elvittem őket a cirkuszba. A kedvenc részem az volt, amikor a trapézművészeket néztük. Az egyikőjük lendült, majd a másik elhagyta az állványt. Akkor elérkezik az igazság pillanata, a trapézművésznek döntést kell hoznia: „Ha megragadom a másik művészt, el kell engednem a trapézt. Engedjem el az egyik biztonságát, hogy megragadjam a másikét?”

Természetesen, neki nem állt rendelkezésére az egész nap, hogy ezen gondolkozzon. Ha vár a következő pillanatig, akkor vissza fog lendülni, és minden lendületvétellel kicsit távolabb kerül a céljától. Egyhamar le fog állni, és meg fog rekedni. Nincs idő habozásra.

Ugyanez a helyzet a hittel is. Ha Jézus követőjeként növekedni szeretnél, kockázatot kell vállalnod. Amikor Péter vízen járt, először el kellett hagynia a hajót. Neked is el kell hagynod a megszokott biztonságot az Isten célja szerinti biztonságért. El kell engeded, és meg kell ragadnod a legjobbat, amit Isten neked szánt.

A hit megkockáztatja a kudarcot. Befektetsz időt, pénzt, energiát vagy hírnevet tudva, hogy nem kell félned az ismeretlentől vagy attól, hogy mi fog történni, ha egyedül nem tudod elvégezni. Amikor a hited mozgat, és nem a félelmeid, Isten valami fantasztikus dolgot vihet véghez rajtad keresztül.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen kockázatot vonakodtál vállalni a kudarctól való félelem miatt?
  • Milyen biztonságot jelentő dolgok akadályoztak meg abban, hogy kockáztass azért, hogy elérhesd a legjobb dolgokat az életben?
  • Hogyan kerültél közelebb Jézushoz a hit egy konkrét lépésén keresztül?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.11.30.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása