Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az isteni célok reményt adnak, hogy kitarts

2022. január 06. 03:00 - daniella_89

i_runner_ce_l_hanno_piu_sviluppato_jpg_1200x675_q85_crop_subsampling-2_upscale.jpg

„Még nem értem el a célom, és nem vagyok tökéletes. De Krisztus megragadott engem, így továbbra is futok és küzdök, hogy elnyerjem a díjat.” (Fil 3,12 CEV)

Tegnap megvizsgáltuk néhány okát annak, hogy miért szükséges célokat kitűzni. Ma folytatjuk, és megnézünk további három okot, hogy miért annyira fontos a célok meghatározása, hogy még Jézus is tűzött ki maga elé célokat.

1. Azért kell célokat kitűznöd, mert ezek reményt adnak, hogy tudj tovább menni, és kitarts.

Jób ezt mondta: „Milyen erőm maradt, hogy tovább tudjak reménykedni? Milyen célom van, ami miatt meg akarnám hosszabbítani az életem?” (Jób 6,11 GW) Szükséged van célra, hogy tovább tudj menni.

Egy célnak nem kell nagynak lennie ahhoz, hogy motiváljon. Például, ha műtéted volt, felgyógyuláskor lehet az első célod az, hogy fel tudj ülni az ágyadban, azután az, hogy felállj, majd később az, hogy kisétálj a nappaliba.

Ezek kicsi célok, de mind fontosak, mert onnan, ahol most vagy, nem egyetlen hatalmas ugrással jutsz el oda, ahol lenni szeretnél. Egy célnak nem kell nagynak lennie ahhoz, hogy fontos legyen. Egy kisebb cél is tud bátorítani arra, hogy tovább menj.

2. Azért kell célokat kitűznöd, mert ezek építik a jellemed.

Életed legnagyobb eredménye nem az elért teljesítményed, hanem sokkal inkább az, ami benned történik aközben, hogy a célod felé haladsz.

Istent sokkal inkább érdekli a jellemed, mint a teljesítményed. Miközben te a célodon dolgozol, Isten rajtad dolgozik. Ő a jellemedet építi, mert ez az, ami az örökkévalóság számára megmarad.

Ezért mondja Pál a Filippi 3,12-ben: „...továbbra is futok és küzdök, hogy elnyerjem a díjat.” Energiát, erőfeszítést és odaszántságot igényel, hogy elérd a célod; az eredmény pedig az, hogy egyre jobban hasonlóvá válsz Krisztushoz.

3. Azért kell célokat kitűznöd, mert a jó célokért jutalom jár.

A Példabeszédek 11,27 ezt mondja: „Ha a céljaid jók, tisztelni fognak.” (GNT) Amikor jó célra szánod oda az életed, az megbecsülést hoz és értéket teremt a földön. A jó célokért járó igazi jutalmat azonban az örökkévalóságban fogjuk megkapni.

A Biblia a következőt mondja az 1Korinthus 9,25–26-ban: „Minden sportoló fegyelmezett a felkészülésében. Ők egy mulandó díjért fáradoznak, mi azonban egy örökkévaló díjért. Ezért úgy futok, hogy minden lépésemnek célja van.” (NLT).

Pál elszántan és céltudatosan tűzött ki célokat. Neked is ilyennek kell lenned, hogy elnyerd a díjat, amit Isten készített számodra a mennyben.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Ha ma lehangoltnak vagy kedvetlennek érzed magad, tűzz ki néhány új célt. Mi az, ami motiválni és bátorítani tud, miközben a célod felé haladsz?
  • Mit tudtál meg magadról aközben, hogy egy célod elérésén fáradoztál? És mit tudtál meg Istenről?
  • Hogyan tükrözik a céljaid azt, amiben reménykedsz, illetve azt, amit Istentől vársz, hogy benned és rajtad keresztül elvégezzen? 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.12.30.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása