Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A remény hinni Isten jóságában

2023. január 05. 03:00 - Anita.B

pexels-yelena-odintsova-5063828.jpg

De én hiszem, hogy még meglátom az ÚR jóságát az élők földjén. Reménykedj az ÚRban, légy erős és bátor szívű, reménykedj az ÚRban!” (Zsolt. 27,13-14)

Istennek csak jó tervei vannak az életedre nézve. Sosem voltak, és soha nem is lesznek rossz tervei számodra.

Bár sok ember életéből hiányzik Isten terve, mert nem bíznak Istenben. Ehelyett úgy döntenek, a saját terveiket követik, ami végül reménytelenséghez és pesszimizmushoz vezet.

Minél jobban megérted Isten jóságát, annál bizakodóbb leszel — mert a remény előrevetíti Isten jóságát. Csakis azért van igaz reményed, mert Isten jó; Isten jósága nélkül nincs racionális ok a reményre.

Dávid király azt mondja a Zsoltárok 27,13-14-ben, De én hiszem, hogy még meglátom az ÚR jóságát az élők földjén. Reménykedj az ÚRban, légy erős és bátor szívű, reménykedj az ÚRban!"

Mindent, amit Isten érted, rajtad keresztül, veled, és benned tesz, azért teszi, mert jó. Isten jósága az életedben sohasem azon alapszik, hogy te mennyire vagy jó; mindig Isten jellemén alapul, nem a tiéden. 

Harcolsz a csüggedés, a kétség, vagy a kétségbeesés ellen? Akkor vedd le a szemed a problémáidról — és tekints mindarra a jóra, amit Isten elvégzett az életedben. Akár le is írhatod őket és listát készíthetsz! Meg fogsz lepődni mindazon, amivel szembesíted magad, és ez emlékeztetőül szolgál majd az elkövetkezendő napokban.

A Jeremiás 29,11 azt mondja, “Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az Úr -: jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok”.

Hogyan jelenik meg Isten jósága életedben? Úgy, mint a létfenntartás, az egyensúly, a rugalmasság, az útmutatás, a magabiztosság, a bizonyosság, a befolyás, az öröklés — és még sok minden más, valamint ezek áldásai. Mindezt kegyelmének és jóságos jellemének köszönhetően bocsátja gyermekei rendelkezésére.

Ez reményt ad nekem — és reményt adhat ma neked is!

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Miért nyersz szabadságot, ha elismered, hogy Isten jósága az ő jellemén alapszik, és nem a tiéden?
  • Mit tehetsz, miközben arra vársz, hogy Isten megszabadítson egy nehéz időszaktól? Hogyan nyerhetsz bátorságot, ha megbízol Istenben ezekben az időkben?
  • Hogyan ismerheted és értheted meg még jobban Isten jóságát?

Ha még sosem hívtad be Krisztust az életedbe és nem tapasztaltad meg Isten mindennemű jóságát, kezdheted ezzel az egyszerű imával: “Kedves Istenem, tudom, hogy bűnös vagyok, és bocsánatot kérek tőled. Hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad. Hiszem, hogy meghalt a bűneimért és te feltámasztottad őt. Bízni akarok benne, mint Megváltómban, és mint Uram, követni őt a mai naptól fogva. Kérlek helyezd az életembe Szentlelkedet, és segíts teljesíteni akaratodat. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha elmondtad ezt az imát, hogy elfogadd Jézust, kérlek írj nekem egy angol nyelvű üzenetet a rick@PastorRick.com címre és tudasd velem. Szeretnék neked néhány ingyenes anyagot küldeni, melyek segítenek elindulni a Jézussal közös utadon.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.12.29.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása