Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Küzdelmes időkben küzdj tovább!

2022. február 13. 03:00 - Mapetso

wolfgang-hasselmann-ycnil3n_b7q-unsplash.jpg

„Ne add fel, és ne légy tehetetlen a nehézségek idején!” Péld 24,10 (CEV)

Az élet tele van olyan dolgokkal, amelyeket nem tudsz irányítani. Sok ember meg hagyja, hogy ezek a dolgok megakadályozza őket abban, hogy az Isten által a szívükbe helyezett álmot folytassák. Kontrollálhatatlan körülmények és problémák közepette tanuld meg Istenért élni az életed, és tedd meg azt, amire ő hívott el téged!

Más szóval: te irányítod az irányíthatót, a többit pedig Istenre bízod. Irányíthatod a hozzáállásodat, a reakcióidat és azt, hogy mennyire bízol Istenben. Ezek a te döntéseid.

A Covid-19 világjárvány idején sokan minden tevékenységet felfüggesztettek az életükben. Úgy tesznek, mintha bizonytalanságban lennének, ezért nem tesznek semmit, csak várnak. És ők a legfrusztráltabbak.

Lehet, hogy most nem tudsz mindent megtenni, amit szeretnél, de ez nem jelenti azt, hogy ne tudnál megtenni legalább valamit. Ez nem jelenti azt, hogy üresjáratba kell kapcsolnod, és el kell pazarolnod ezeket a napokat járvány idején.

Egy korlátozás igazából egy lehetőség, hogy kreatív legyél. Amikor gyülekezetünk nem tudott személyesen összegyűlni az istentiszteleten, aktívabbak és hatékonyabbak voltunk gyülekezetünk másik négy céljában: a közösségben, a tanítványságban, a szolgálatban és a misszióban.

A járvány első éve lehetett volna a legrosszabb évünk – és minden bizonnyal több szempontból is a legrosszabbnak éreztük –, de végül ez volt gyülekezetünk legnagyszerűbb éve, mivel kis csoportokat alapítottunk, tanítványokat képeztünk, közösségi szolgálatokat indítottunk és több nem-hívőt értünk el, mint amennyit korábban valaha is elértünk. Ez azért történt, mert nagyon sokan megértettük, hogy a templom sokkal több, mint egy istentisztelet: ez egy család, ami a hét minden napján aktív, nem csak vasárnap.

Nem tudtuk befolyásolni, hogy a világjárvány hogyan akadályoz meg bennünket abban, hogy együtt imádkozzunk. De azt igen, hogy hogyan reagálunk, és hogyan használjuk fel a még rendelkezésünkre álló erőforrásokat.

A példabeszédek könyve 24. fejezetének 10. verse azt mondja: „Ne add fel, és ne légy tehetetlen a nehézségek idején!” (CEV)

Feladtad a küzdelmet? Lemondtál valamiről csupán mert elvesztetted az uralmat annak egy része felett?

Küzdelmes időkben tovább kell küzdened. Jelenleg sok baj van a világban, de nem maradsz segítség nélkül. Nézz fel, és nézz szét magad körül! Változtass a hozzáállásodon! Vedd számba erőforrásaidat, és használd azokat mások megsegítésére!

Ez lehet a legnagyszerűbb éved.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Vannak olyan területei az életednek, amit úgy érzel, kicsúsztak az irányításod alól? Milyen lehetőségeid vannak a lelki növekedésre és a szolgálatra az adott körülményeid között?
  • Mit kell változtatnod a hozzáállásodon, hogy jobban tükrözze Istenbe vetett bizalmadat, aki mindig irányít?
  • Hogyan ad a küzdelmes időkben megfelelő jövőképet neked, ha több időt töltesz másokra gondolva?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.02.06.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása