Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nem mindig napfényre van szükség a növekedéshez

2024. január 17. 03:00 - Erika1832

arnyekban.jpg

Amikor a hited próbára van téve, a kitartásodnak lehetősége van növekedni. Hagyjátok hát, hogy növekedjen, mert amikor a kitartásotok teljesen kifejlődik, tökéletesek és teljesek lesztek, és semmiben nem láttok szükséget.

(Jakab 1,3-4. NLT)

A napfényes, szép idő segít a növekedésben, de az élet sötét napjaiban mélyebbre eresztjük a gyökereinket.

Lelkipásztorként számtalan embertől hallottam, azt az állítást, hogy a szakítás, betegség, munkahely elvesztése vagy tragédia következtében többet fejlődtek, mint a nyugalmas időszakokban. Felismerték, hogy Isten hogyan használta fel a nehézségeket arra, hogy közelebb vonja őket magához és, hogy éretebbé formálja őket.

A Biblia ezt így mondja: "Amikor a hited próbára van téve, a kitartásodnak lehetősége van növekedni. Hagyjátok hát növekedni, mert amikor a kitartásotok teljesen kifejlődik, tökéletesek és teljesek lesztek, és semminek nem lesztek hiányában." (Jakab 1:3-4 NLT).

Ha megengeded, hogy Isten beavatkozzon a problémáidba, és nem zárod ki Őt onnan, akkor olyan kitartásra teszel szert, amely felkészít mindenre - erős jellemű, és önbizalommal teljes leszel.

A növekedésnek nagy ára a fájdalom. Igaz a régi közhely: fájdalom nélkül nincs nyereség. Mi viszont sokszor gyors és egyszerű megoldást szeretnénk. Olyan tablettát, szemináriumot vagy könyvet keresünk, amely mindent fájdalom nélkül változtat meg. Olyan terméket akarunk, amely az érettséget fájdalmas folyamat nélkül adja meg. De ez nem fog megtörténni!

J. I. Packer teológus azt mondta: "Isten a krónikus fájdalmat és gyengeséget, minden más gyötrelemmel együtt, vésőként használja életünk megformálásához. Ez minden nap elmélyíti a Krisztustól való függőségünket, hogy erőt meríthessünk belőle. És minél gyengébbnek érezzük magunkat, annál erősebben támaszkodunk rá, és minél erősebben támaszkodunk, annál erősebbek leszünk lelkileg".

Pontosan az a dolog, ami most elbátortalanít, ugyanaz az, amit Isten arra használ, hogy formáljon téged.

Hogyan volt képes Dávid olyan gyönyörű és erőteljes zsoltárokat írni? Mert a magány, a mellőzöttség és az igazságtalanság ellenére, amin fiatal pásztorként és még királyként is keresztülment, Dávid tudta, hogy Isten mindvégig vele volt. Dávid a legmélyebb fájdalmában írta a legszebb szavait.

Van olyan érettség, melyet az élet fájdalmas szakaszain átmenve lehet csak megszerezni. A folyamat nem tesz tökéletessé, de közelebb visz ahhoz, hogy egyre jobban hasonlít Krisztusra. És ha bízol Istenben, hogy megtart és veled jár a fájdalmadban is, akkor mindeközben kimunkálja benned az állhatatosságot, és békét és nyugalmat ad neked.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Hiszel abban, hogy van választásod a szellemi növekedésedben? Miért vagy miért nem?
  • Mi az egyik módja annak, hogy egy fájdalmas élményen keresztül jobban hasonlíts Jézushoz?
  • Miért fontos a kitartás fejlesztése?

(*Daily Hope by Rick Warren 2024.01.10.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása