Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az akaraterő nem oldja meg a problémádat

2024. február 21. 03:00 - gerbeaud

"Mert gyönyörködöm Isten törvényében a belső ember szerint, de tagjaimban egy másik törvényt látok, amely harcol az értelmem törvénye ellen, és foglyul ejt a bűn tagjaimban lévő törvényével." (Róm 7,22-23)

Egy életen át tartó háború dúl benned aközött, hogy ki voltál és ki lettél Jézus Krisztusban. Még Pál, a kereszténység történetének legkitüntetettebb misszionáriusa és az Újszövetség nagy részének szerzője is küzdött ezzel.

A Biblia azt mondja a Pál rómaiakhoz írt levelében (7,22-23): "Mert gyönyörködöm Isten törvényében a belső ember szerint, de tagjaimban egy másik törvényt látok, amely harcol az értelmem törvénye ellen, és foglyul ejt a bűn tagjaimban lévő törvényével".

Utálom ezt mondani, de mindig is harcolni fogsz ezzel. Soha nem fogsz kitörni ebből. Nem olvashatsz elég Szentírást ahhoz, hogy a kísértések eltűnjenek. Nem tudsz elbújni előlük.

Amíg a Mennyországba nem jutsz, addig a két természeted közötti teljes harcban kell élned. Már régóta hívő vagyok, de a régi természetem még mindig ott van. A régi természetem azt akarja, hogy büszke, kéjsóvár, önző, csalárd és néha egyenesen bűnös legyek.

Ugyanaz a régi természet mindig a legjobbat akarja belőled kiszakítani. A kérdés az, hogy mit fogsz tenni ellene?

Az akaraterő nem fogja megoldani a problémát. Csak azért, mert meg akarsz változni, és mindent beleadsz a változásba, még nem jelenti azt, hogy meg is fogsz változni. Lehet, hogy egy ideig működni fog, de aztán elfáradsz, és abbahagyod az erőfeszítést.

A lelki utadon az új természeted követését kell választanod, ami azt jelenti, hogy nem a régi természeted követését választod. Például, ha megkísért a testi vágy, de azonnal eltávolodsz a kísértéstől, akkor kiéhezteted a régi énedet. Ha eszedbe jut az Istentől való függésed, amikor a büszkeség kísértése ér, a régi természeted nem sokáig fogja tartani magát.

Döntéseket kell hoznod - naponta akár százat is -, hogy félretedd a régi természetet, és kövesd az új természetedet, amely Jézus Krisztushoz hasonlóvá válik.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan látod, hogy milyen módon küzd a régi természeted az új természeteddel a mindennapokban?
  • Hogyan tudod magadat sikeressé tenni ezekben a helyzetekben?
  • Miért van szükség arra, hogy eltávolítsd magad a kísértéstől ahelyett, hogy csak félrenéznél vagy imádkoznál miatta?

Hol fogod tölteni az örökkévalóságot?

A Biblia szerint csak úgy juthatsz a mennybe, ha bízol Isten Fiában, Jézus Krisztusban. Nem érdemelheted ki a mennybe jutást: "Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék" (Efe 2,8-9).

Ha készen állsz arra, hogy életedet Jézusnak szenteld, kezdd azzal, hogy ezt az imát elimádkozod:

"Drága Istenem, megígérted, hogy ha hiszek a Fiadban, Jézus Krisztusban, minden, amit valaha is rosszul tettem, megbocsátást nyer, megismerem életem célját, és egy nap befogadsz a mennyei örök otthonodba.

Megvallom, hogy vétkeztem, és a bocsánatodat kérem. Hiszem, hogy Jézus meghalt, hogy elvegye bűneimet, és hogy feltámasztottad őt az életre. Szeretnék Jézusban mint Megváltómban bízni, és a mai naptól kezdve őt követni mint Uramat! Vezesd életemet, és segíts, hogy a te akaratodat cselekedjem! Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust és tudsz angolul, kérlek, írj nekem egy e-mailt a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes angol nyelvű anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utadon.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.02.14.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása