Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten a javadra munkálkodik

2023. február 17. 03:00 - Anika Enikő

„Jóságod és szereteted körülvesz amíg csak élek.” (Zsol 23,6 NLT)


 

 

Isten még az elakadásaidban, a sérelmeidben, és a szokásaid közepette is vigyáz rád.

 

Dávid király ezt mondja a Zsoltárok könyvének 23.fejezetének a 6.versében: „Jóságod és szereteted körülvesz amíg csak élek.” (NLT)

Amikor Dávid azt mondja: „Jóságod körülvesz”, akkor  nem azt mondja, hogy: „csak jó dolgok fognak történni velem.” Dávid ugyanolyan jól tudta, mint bárki közülünk, hogy a jó emberekkel is történnek rossz dolgok. Őt is bántalmazták és igazságtalanul bántak vele, de mégis Isten szíve szerint való ember volt. Vétkezett olyan emberek ellen is, akik semmi rosszat nem tettek vele.

Dávid arra mutat rá itt, hogy, bármennyire is rossznak, gonosznak vagy nehéznek tűnik valami az életükben, és bármennyire is elszúrjuk a dolgokat, Isten a javunkra tudja fordítani mindazokat. Az Ő jósága körülvesz bennünket, bármilyen irányt vegyen is az életünk.

Ez Isten egyik nagy ígérete, amelyet a hívőknek tett: „Tudjuk, hogy Isten mindenben azoknak a javát szolgálja, akik szeretik őt, és akiket az ő szándéka szerint hívott el” (Róm 8,28 NIV).

Ha szeretjük Istent, és követjük a terveit, ő mindenben a javunkat akarja. Ez a vers nem azt mondja, hogy minden jó. És ha hívő vagy, akkor tudod, hogy minden Isten tervei és céljai szerint történik, és az ő tervei és céljai mindig jók.

Ez azt jelenti, hogy egy hívő életében nincs olyan nehézség, dilemma, vereség vagy katasztrófa, amelyet Isten végül ne tudna úgy megfordítani, hogy a célja teljesüljön.

Ha hiszed ezt, akkor ez megváltoztatja azt, ahogyan szemléled az életben zajló eseményeket; az Istennel és más emberekkel való kapcsolatodat, a múltadat, a jövődet és bármit, amivel ma szembesülsz.

Ha bízol Isten jó munkájában, akkor képes leszel magabiztosan szembenézni a legnehezebb kihívásokkal is az életben.

 Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Milyen lehetetlennek tűnő nehézséggel, dilemmával, vagy vereséggel kellett szembenézned?
  • Pál Rómaiakhoz írott levelének 8. rész 28. versének tükrében mit gondolsz, Isten mit szeretne, hogy reagálj erre a helyzetre?
  • Gondolj egy olyan alkalomra, amikor Isten valami rosszat jóra fordított az életedben. Miért fontos visszaemlékezni arra, hogy Isten hűséges volt hozzád?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.02.10.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása