Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A hűség kiemel a munkahelyeden

2024. március 29. 03:00 - Mapetso

standout.jpg

„Józsefnek szép termete és szép arca volt. Ezek után történt, hogy Józsefre szemet vetett gazdájának felesége, és ezt mondta: Hálj velem! Ő azonban ezt nem akarta, és azt felelte gazdája feleségének: Nézd, az én gazdámnak semmi gondja sincs mellettem háza dolgaira, és rám bízta mindenét. Senki sem nagyobb nálam ebben a házban. Semmit sem tiltott el tőlem, csak téged, mert te a felesége vagy. Hogyan követhetném el ezt a nagy gonoszságot, vétkezve az Isten ellen?!”
(1Móz 39,6-9)

A hűség olyan tulajdonság, amelyből a mai társadalmunkban kevés van. Úgy tűnik, mintha már senki sem lenne hűséges semmihez. Nincs olyan, hogy márkahűség. A legtöbb ember nem hűséges a vállalatához, a főnökeihez, még a vezetőihez sem - csak saját magához hűséges.

A hűség régimódi tulajdonság. De ha valaki ezzel a ritka tulajdonsággal rendelkezik, azt elő szokták léptetni. A hűség kiemel a többiek közül!

A hűség azt jelenti, hogy hű maradsz - a főnöködhöz, vagy Istenhez, vagy valaki máshoz -, még akkor is, amikor a nehézségek próbára teszik elkötelezettségedet.

Könnyű hűségesnek lenni, amikor minden remekül megy, de amikor a hajó viharba kerül, akkor jön elő az igazi hűség. És mivel Istent jobban érdekli a jellemed, mint a karriered, a hűségedet gyakran a munkádban teszi próbára. A viharok közepette megnézi, hogy rád bízhat-e nagyobb felelősséget a mennyben.

József kemény próbatétel előtt állt. A Biblia ezt mondja: " Józsefnek szép termete és szép arca volt. Ezek után történt, hogy Józsefre szemet vetett gazdájának felesége, és ezt mondta: Hálj velem! Ő azonban ezt nem akarta, és azt felelte gazdája feleségének: Nézd, az én gazdámnak semmi gondja sincs mellettem háza dolgaira, és rám bízta mindenét. Senki sem nagyobb nálam ebben a házban. Semmit sem tiltott el tőlem, csak téged, mert te a felesége vagy. Hogyan követhetném el ezt a nagy gonoszságot, vétkezve az Isten ellen?!” (1Móz 39,6-9)

Na, ez aztán hűség! Józsefre ráveti magát egy gyönyörű nő, és megnyugtatgatja őt: "Azt hiszed, hogy elmondom a férjemnek? Viccelsz velem? Senki sem fogja megtudni. 'Tied lehet a torta és be is falhatod!' Csináld a dolgot és lesz egy jó kis kalandunk. Nagyszerű lesz. Nem lesz semmi gáz!"

Biztos vagyok benne, hogy Potifár nem volt tökéletes főnök, mert egyetlen főnök sem tökéletes. Biztos vagyok benne, hogy József sokszor nem értett egyet a főnökével, mert mindketten emberek voltak. Nincs olyan, hogy valakinek mindig igaza legyen.

De József mégis elutasította a nőt, mert hűséges volt a főnökéhez. Tiszteletben tartotta a bizalmat, amit a gazdája belé helyezett.

Isten ránéz erre a fajta hűségre, és azt mondja: "Ilyen embert akarok előléptetni".

Ugye te is szeretnéd, hogy Isten ugyanezt mondja rólad?

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Miért akarja Isten, hogy hűséget tanúsíts a munkahelyed és a főnököd iránt?
  • Miért fontos, hogy egy hűséges ember következetes is legyen?
  • Mit szeretnél elérni a munkádban vagy a karrieredben? Hogyan segíthet a cégedhez való hűséged abban, hogy ezt elérd?


Követed-e ma Jézust?

A Biblia azt mondja, hogy csak úgy juthatsz a mennybe, ha bízol Istenben és az ő Fiában, Jézus Krisztusban. Nem érdemelheted ki az utat a mennybe: „Hiszen kegyelemből van üdvösségetek, hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék." (Efézus 2,8-9).

Ha készen állsz arra, hogy életedet Jézusnak szenteld, kezd ezzel az imával:

„Kedves Istenem, megígérted, hogy ha hiszek Fiadban, Jézus Krisztusban, mindent, amit valaha hibáztam, megbocsátasz, megismerem életem célját, és egy nap befogadsz örök otthonodba a mennybe.
Megvallom, bűnös vagyok, és kérem a bocsánatodat. Hiszem, hogy Jézus azért halt meg, hogy elvegye bűneimet, és te életre-támasztottad őt halottaiból. Bízni akarok Jézusban, mint Megváltómban, és a mai naptól fogva Uramként követem őt. Vezesd életemet, és segíts beteljesíteni akaratodat! Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha imádkoztál, hogy elfogadd Jézust, kérlek, tudasd velem ezt és írj nekem (angolul) a Rick@PastorRick.com címre! Szeretnék neked néhány ingyenes anyagot küldeni, amelyek segítenek elindulni Jézussal.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.03.22)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása