Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A kudarcok nem akadályozhatják meg Isten szándékát

2023. november 02. 03:00 - Besther

water-3119563_1280.jpg"Ne félj, Pál, neked a császár elé kell állnod, és Isten neked ajándékozta mindazokat, akik veled vannak a hajón." (ApCsel 27,24.)

Néha egy kudarc a saját tetteidben vagy döntéseidben gyökerezik. Hibáztál. Olyat tettél, ami valaki mást megbántott. Nem engedelmeskedtél Istennek. Ennek következtében most egy viharral nézel szembe. 

Gyakran viszont a viharok, melyekkel szembe kell néznünk az életben, nem a mi döntéseink következményei. Ehelyett, mi szenvedünk mások rossz döntései vagy akár bűneik miatt. 

Az ApCsel 27 drámai példát ad arra, hogy mások ostoba döntései miatt kudarcot vallunk. Pált igazságtalanul állították bíróság elé, olyan bűncselekmények miatt, melyeket nem ő követett el. Római állampolgár volt, így lehetősége volt fellebbezni a császárhoz a főbenjáró bűnökkel kapcsolatos ügyekben.

A Róma felé tartó börtönhajón, Pál azt mondta a többieknek, hogy katasztrófa felé tartanak. Senki se hallgatott rá és nemsokára szörnyű viharba kerekedett.

Ez viszont nem jelentette azt, hogy a vihar eltérítette Istent Pállal való szándékától és egy vihar nem téríti el Isten szándékát veled kapcsolatban sem.

Isten célja az életedben nagyobb, mint bármilyen kudarc, melyen keresztül fogsz menni. Egy angyal biztosította erről Pált az ApCSel 27,24-ben, "Ne félj, Pál, neked a császár elé kell állnod, és Isten neked ajándékozta mindazokat, akik veled vannak a hajón." 

Az angyal azt mondta Pálnak, hogy a kudarc ellenére egy nap meg fog állni a császár előtt, és megosztja bizonyságtételét. Isten szándéka nem hiúsul meg.

Istennek nincs szüksége B-tervre az életedben. A kudarc - akár a te hibád, vagy valaki másé -, nem jelenti azt, hogy Isten nem küzdi le fokozatosan a nehézségeket az életedben. Mikor beüt a katasztrófa, azt Isten beilleszti tervébe. 

Amikor valaki más döntése felforgatja életed, Isten azt saját dicsőségére felhasználja.

Amikor valaki más hibája téged hoz nehéz helyzetbe, Isten átsegít rajta.

Amikor úgy érzed, hogy mindent elveszítettél, Isten megteszi a hihetetlent, hogy te is meg tudd tenni a lehetetlent.

Nem tudod elsüllyeszteni Isten szándékát. És senki más sem.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Milyen példák vannak a saját életedből arra, hogy valaki más hátráltatást, kudarcot okozott neked? 
  • Miként láttad Istent, ahogy megvalósítja céljait életed viharai közepette?
  • Miért nehéz néha felismerni, hogyan munkálkodik Isten a nehéz időkben?

 (*Daily Hope by Rick Warren, 2023.10.26.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása