Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A következő lépéshez elegendő fény

2023. június 18. 03:00 - Olajfa

"Szavad megértése világosságot hoz az ember gondolkodásában." Zsoltárok 119,130 (CEV fordítás)

Mindenkinek szüksége van fényre. Fizikai fényre van szükséged ahhoz, hogy lásd a körülötted lévő világot és ne ütközz bele dolgokba.

Isten világosságot szeretne biztosítani a szavain keresztül a gondolkodásodnak is. A Biblia azt mondja, "Szavad megértése világosságot hoz az ember gondolkodásában" (Zsoltárok 119,130 CEV fordítás).

Isten világosságot akar adni -az ő világosságát- minden egyes embernek. Fényt akar gyújtani az elmédben az ő világosságával arról, hogy ki is ő és mi lenne az ő következő lépése az életedben.

Ehhez a világossághoz gyakran a bibliai meditáció a kulcs. Világosságba kell merítened a gondolataidat. A bibliai meditáció nem azt jelenti, hogy elvesznek a gondolataid az univerzumban, hanem Isten igéjére fókuszálsz. Ha ezt teszed, fényt viszel az életedbe.

Isten segít az ő szaván keresztül, hogy más szemszögből láthasd az életet. A Zsoltárok 119,105 azt mondja, hogy "Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága." Isten igéje irányt ad az életedben. Megmutatja azt az ösvényt, amelyen Isten szeretné, hogy járj.

Amikor a 119. Zsoltárt írták, akkor a mécses szó, az abban lévő gyertyára utalt, amit az emberek magukkal vittek, ahogy a sötétben mentek. Ez hasonló volt ahhoz, ahogy ma egy zseblámpát használunk. Ha egy zseblámpát tartasz a kezedben és szeretnéd, hogy messzebbre világítson az ösvényeden, meg kell tenned a következő lépést hozzá.

Sokszor, amikor elakadtam, az egész ösvényre szerettem volna világosságot találni Istennél. De rájöttem, hogy Isten pontosan a következő lépéshez adja meg a fényt.

A legjobb módja, hogy Isten igéjének a fényét, mint egy lámpát felkapcsoljuk, ha imában elmondjuk az ő szavát, például a Zsoltárok 119,118-at: "Nyisd föl szememet, hogy megláthassam, milyen csodálatos a te törvényed."

Ha szeretnél csodálatos dolgokat látni Isten igéjéből, kérd Istent, hogy nyissa meg a szemed, hogy mit akar tenni a te életeden keresztül.

Ő kész arra, hogy világosságot hozzon.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan tudod Istennek megmutatni, hogy bízol benne a következő lépésnél?
  • Miben van szükséged Istentől világosságra és tisztánlátásra a mai napon?
  • Mi a különbség a Biblia olvasása és a bibliai meditáció között?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.06.11)

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csilla vargáné 2023.06.18. 16:37:35

IMÁT kérek tüdöbetegség szivbetegség cukorbetegség miatt befagyott váll miatt 20%ban nem mozog bal váll varga zoltán//feleségemnek vargáné szűcs csilla petefészekben vesén daganat van ... még élelmiszerért számlák kifizetéséért!! imát kérek ezekért is varga zoltán vadna szabadság tér 15segitsenek semmi nincs!116 00006 0000 0000 25766862 VARGÁNÉ SZŰCS CSILLA ERSTE BANK végrehajto közmunka fizetésböl levont 30 ezret
süti beállítások módosítása