Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amikor kudarcok érnek, koncentrálj a nagy képre

2023. október 31. 03:00 - FodorImi

istockphoto-1460767798-612x612.png„Semmit sem hoztam magammal, mikor születtem, és semmit sem fogok elvinni, mikor meghalok. Az Úr adta, és most elvette. Dicsértessék az ő neve!” Jób 1,21 (GNT fordítás)

Ha kudarc ér, nyugodtan mondd el Istennek, hogy dühös vagy, hogy szomorú vagy, hogy depressziós vagy. Nem baj, ha minden érzésedet kifejezed Istennek.

Csak ne keseredj el.

A keserűség olyan, mintha azt mondanád, hogy nem bízol Istenben, amikor bajok érnek. Olyan, mint egy méreg, amely darabokra fogja tépni az életedet, ha hagyod.

Jób mindenféle problémát elszenvedett. Elvesztette a családját, a vagyonát és az egészségét. De ahelyett, hogy megkeseredett volna, az egész képre összpontosított. Megértette, hogy Isten még mindig irányít, még akkor is, ha az életében minden darabjaira hullani látszott.

Jób azt mondta: „Semmit sem hoztam magammal, mikor születtem, és semmit sem fogok elvinni, mikor meghalok. Az Úr adta, és most elvette. Dicsértessék az ő neve!” Jób 1,21 (GNT fordítás)

Ott voltam a szűlőszobában, amikor mindhárom gyermekem megszületett. Nem jöttek semmivel. Nem voltak játékaik, önéletrajzuk, ruhatáruk vagy mobiltelefonjuk. És eleget prédikáltam temetéseken is ahhoz, hogy tudjam, senki sem vezet egy utánfutónyi vagyontárgyat a sírhoz.

Semmit sem hoztál magaddal. Semmivel sem távozol.

Amikor próbák, kudarcok érnek - és minden bizonnyal lesznek -, arra kell összpontosítanod, hogy Isten az egész képet tartja szem előtt.

Sok minden meg fog változni az életedben. A hited próbára lesz téve. Jóbhoz hasonlóan neked sem ígértek tökéletes életet. Valószínűleg nem fogsz magyarázatot kapni, amikor visszaesések jönnek. De dönthetsz úgy, hogy mégis bízol Istenben.

Nem számít, milyen kudarcokkal kell szembenézned, bízhatsz abban, hogy . . .

  • Isten soha nem szűnik meg szeretni téged.
  • Istennek terve van az életeddel.
  • Istent az életed minden részlete érdekli.
  • Isten irányítja a dolgokat, még akkor is, ha te ezt nem érted.
  • Isten megvéd téged.

Bármilyen kudarctól függetlenül, ez az öt igazság alkotja az életed egész képét. Amikor minden más összeomlik, ezekre alapozhatod az életedet.

Nem fogsz megkeseredni, ha ezt a nagy képet tartod szem előtt.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Hogyan küzdöttél meg a keserűséggel, amikor kudarcokkal szembesültél?

  • Hogyan változtatja meg az életeddel kapcsolatos nagy igazságok megértése azt, ahogyan a kudarcokat értelmezed?

  • Kivel tudod megosztani ezen a héten ennek az áhítatnak az üzenetét?

*(Daily Hope by Rick Warren – 2023.10.24.)

 

Akarod követni Jézust még ma?

Isten bebizonyította jóságát Fia, Jézus Krisztus által. A Biblia azt mondja: „Mert Isten így szerette a világot: Egyszülött Fiát adta, hogy mindaz, aki hisz benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen” (Jn 3,16 CSB fordítás).

Készen állsz arra, hogy bízz Istenben, hogy beteljesíti az örök életre vonatkozó ígéretét? Ha igen, imádkozd ezt az egyszerű imát: „Drága Istenem, hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad. Megvallom, hogy vétkeztem, és bocsánatodat kérem. Hiszem, hogy Jézus meghalt értem, hogy elvegye bűneimet, és hiszem, hogy feltámasztottad őt az életre. Akarok Jézusban, mint Megváltómban bízni, és a mai naptól kezdve őt követni, mint Urat. Vezesd életemet, és segíts, hogy a te akaratodat cselekedjem. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy e-mailt a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utadon.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása