Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ragadd meg erősen Isten Igéjét

2022. június 22. 03:00 - daniella_89

"Ragaszkodj szilárdan az élet igéjéhez." Filippi 2:16 (NLT fordítás)

how-to-study-the-bible.jpeg

Ha úgy döntesz, hogy olyan dolgokra gondolsz folyton, amik miatt aggódsz, akkor egyre inkább tele lesz  aggódással az elméd. Ha meg akarod változtatni a gondolkodásodat és kész vagy megújítani az elmédet, akkor hagyj fel az aggodalmaskodó  gondolatokkal, és elmélkedj inkább Isten Igéjén.

Hogyan tudsz elmélkedni? Nos, ha tudsz aggódni, akkor tudsz elmélkedni is. Az aggódás az, amikor beengedsz egy negatív gondolatot, és azon jár az eszed állandóan. Amikor viszont a Bibliából választasz ki egy részt és azon kezdesz el gondolkodni, akkor az elmélkedés.

Ha csak annyi a kapcsolatod Isten Igéjével, hogy csak a gyülekezetben hallod, akkor nem marad meg mélyen benned Isten beszéde, és nem is tudsz emlékezni rá.

De ha hallod Isten Igéjét és minden nap olvasod is, akkor erősebben tudod azt megragadni. Aztán ha hallod, olvasod és még tanulmányozod is, akkor még erősebben bele tudsz kapaszkodni. És ha nemcsak hallod, olvasod és tanulmányozod, hanem el is kezdesz megtanulni igeverseket és elmélkedsz is azokon, akkor Isten Igéjébe már szilárdan bele tudsz kapaszkodni.

Soha nem fogsz tudni erősen megkapaszkodni Isten Igéjében, ha nem teszed meg a bibliatanulmányozás minden fontos lépését.

A 119. Zsoltár 16. verse ezt mondja: "Törvényed boldoggá tesz. Sosem felejtem el igédet." (GW fordítás). Szeretnél boldog lenni? Isten alapelveinek követése boldogságot hoz. Isten alapelveire, Isten Igéjére úgy tudsz emlékezni, ha hallgatod, olvasod, tanulmányozod, megtanulod kívülről, elmélkedsz, gondolkozol rajta és alkalmazod az életedben.

A Biblia a 119. Zsoltár 35. versében ezt is mondja: "Add, hogy parancsolataid útján járjak, mert ott találom meg boldogságomat." (NLT fordítás).

Ha eddig rossz helyen kerested a boldogságot, akkor itt az ideje, hogy megfordulj. Isten azt mondja, a boldogságot az Ő parancsolatainak útján lehet megtalálni.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Milyen zavaró tényezők vonnak el téged attól, hogy Isten Igéjén gondolkozz?
  • Ki az az életedben, aki segít neked igeverseket kívülről megtanulni? Hogyan lehet segíteni egymást abban, hogy kialakuljon ez az egészséges szokás bennünk?
  • Akkor találod meg a boldogságot, ha engedelmeskedsz Isten parancsolatainak. Mit mond el ez az igazság neked Istenről?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2022.06.15.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása