Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Tudjuk, hogyan végződik a történet!

2023. július 15. 03:00 - Anita.B

sebin-thomas-odbfuurphjo-unsplash.jpg“Tehát nem azt nézzük, amit épp most látunk, a körülöttünk lévő gondokat, hanem a mennyei örömöket várjuk, amelyeket még nem láttunk. A gondok hamarosan véget érnek, de az elkövetkező örömök örökké tartanak.”  (2Kor 4,18 TLB)

A 24 a valaha volt egyik legizgalmasabb tévéműsor. A főszereplő, Jack Bauer minden egyes epizódban három világkatasztrófát tudott megoldani. Én nem a tévében néztem ezt a műsort, mert utálom a reklámokat, hanem megvettem a teljes sorozatot DVD-n, hogy reklámok nélkül nézhessem.

Amikor a feleségemmel, Kay-jel a 24 első évadát néztük, kezdtem nagyon izgulni, ahogy Jack belekeveredett az egyik megjósolhatóan zűrzavaros helyzetbe, és mindössze öt másodperce volt, hogy megmentse az egész világot. Egyből arra gondoltam, “Sikerülni fog ez neki? Vagy itt a vég a hősünk számára?”

De aztán eszembe jutott, hogy persze, hogy sikerülni fog neki, merthogy van még öt évad!

A feszültség, az izgalom csökken, ha tudjuk a történet végét. Ha nem kell azon idegeskedni, hogy a dolgok rosszul alakulnak-e, az befolyásolja a nézőpontunkat és a hozzáállásunkat.

Ez az oka annak, hogy a Krisztusban hívők másképp viselik a szomorúságot, a gyászt, mint mások.

Amikor a hívők elveszítik egy családtagjukat vagy egy barátjukat, aki szintén hívő, gyászolnak, mert hiányzik nekik az, aki elment, viszont azt is tudják, hogy sokkal jobb helyen van: a mennyben, Istennél, örökre.

Bizonyos értelemben magunkat gyászoljuk, mert meg kell találnunk az utat a továbblépéshez a szerettünk nélkül. De amíg gyászolunk, a remény is él bennünk, mert tudjuk a történet végét: egy napon csatlakozunk hozzá a mennyben, és örökké Istennel leszünk.

Akkor is élhet remény benned, amikor veszteség ér!

Hogyan? Úgy, hogy nagyobb perspektívában kell látnod a dolgokat, és távolabbra kell tekintened. Másra kell irányítanod a figyelmedet. Abba kell hagynod a csak az "itt és most" perspektívájában való gondolkodást, és el kell kezdened úgy élni, hogy tudod, még sokkal több dolog vár rád az életed során.

Ez az élet nem minden. Ha csak a mára nézel és arra, ami most történik, reményvesztett leszel. De ha az örökkévalóság fényében látod, ami történik veled, akkor rájössz, hogy ez az élet egy felkészülés a következőre. Isten felkészít az örök életre.

“Tehát nem azt nézzük, amit épp most látunk, a körülöttünk lévő gondokat, hanem a mennyei örömöket várjuk, amelyeket még nem láttunk. A gondok hamarosan véget érnek, de az elkövetkező örömök örökké tartanak”  (2Kor 4,18 TLB).

 Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Az örökkévalóság-központú szemlélet az életnek (a gyászon kívül) mely más területein tudja megváltoztatni a hozzáállásodat, vagy azt, hogy mire irányítod a figyelmedet?
  • Kereszténynek lenni azt jelenti, hogy kevesebb fájdalmat érzünk, amikor valakit elveszítünk és gyászolunk? Miért igen, vagy miért nem?
  • Hogyan növeli Isten a szellemi-lelki érettségedet mostanában, és hogyan készít fel az örökkévalóságra?

 

Te hol fogod tölteni az örökkévalóságot?

A Biblia azt mondja, csak úgy juthatsz a mennybe, ha hiszel Isten Fiában, Jézus Krisztusban. Nem tudod kiérdemelni, hogy a mennybe kerülj: Hiszen kegyelemből van üdvösségetek, hit által – és ez nem tőletek van, ez Isten ajándéka –, nem cselekedetek által, hogy senki se dicsekedhessen.” (Ef 2,8-9 NIV).

Ha készen állsz arra, hogy Jézusnak szenteld az életedet, kezdd ezzel az imával:

“Drága Istenem, megígérted, ha hiszek a Fiadban, Jézus Krisztusban, akkor minden bűnt és rosszat, amit valaha elkövettem, Te megbocsátasz, megismerem életem célját, és egy nap befogadsz örök otthonodba, a mennybe.

Bevallom, hogy vétkeztem, kérlek, bocsáss meg nekem. Hiszem, hogy Jézus azért halt meg, hogy elvegye bűneimet, és hiszem, hogy Te feltámasztottad Őt. Bízni akarok Jézusban mint Megváltómban, és követni akarom Őt a mai naptól kezdve. Irányítsd az életemet, és segíts teljesíteni akaratodat. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.07.08.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása