Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan használja Isten a nehéz időket

2023. szeptember 13. 03:00 - Anita.B

pexels-elijah-o_donnell-7654802.jpg“Ezért tehát nem csüggedünk. Sőt, ha a külső emberünk megromlik is, a belső emberünk mégis megújul napról napra. Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekünk!” 
2Kor 4,16-17

Nem vagy kudarc, amíg fel nem adod és mindig túl korai feladni. Isten a nehéz időket használja, hogy próbára tegye a kitartásodat.

A hűséges és a hűtlen emberek közötti különbség az, hogy a hűtlen emberek a nehézségek első jelére feladják. A hűséges emberek kitartanak.

A hűséges emberek elszántak. A hűséges emberek szorgalmasak. A hűséges emberek kitartóak. A hűséges emberek nem tudják, hogy kell feladni. Tudod, hogyan lesz egy kis makkból tölgyfa? A tölgyfa csak egy makk, amely nem volt hajlandó feladni.

Amikor elindítottuk a Saddleback gyülekezetet, azt hittem, gyorsan hozzájutunk egy épülethez. De 15 évig működtünk nélküle. A gyülekezet első 13 évében 79 különböző létesítményt használtunk. Tudod, hányszor éreztem úgy, hogy feladom? Csupán minden hétfő reggel!

A Saddleback több, mint 10 000 fősre nőtt, mielőtt felépítettük az első épületünket. Hogyan szeretnél hetente felállítani és lebontani egy 10 000 fős templomot? Ebben nem sok dicsőség van. Ez kőkemény munka. Isten nehéz időket használ arra, hogy próbára tegye a kitartásunkat.

Ha most nehéz időket élsz át, akkor ez a vers neked szól: “Ezért tehát nem csüggedünk. Sőt, ha a külső emberünk megromlik is, a belső emberünk mégis megújul napról napra. Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekünk!” (2Kor 4,16-17).

Istent jobban érdekli az, amivé válsz, mint az, ami veled történik. Gyakran megengedi, hogy a bajok, gondok, megpróbáltatások és a problémák az életedben szorgalmat, elszántságot és jellemet tanítsanak neked. Mi a helyzet azokkal a problémákkal, amelyeken most mész keresztül? Ezek a hűséged próbái. Továbbra is szolgálni fogod Istent, akkor is, ha bűzlik valami az életben?

A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk” (Galata 6,9).

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Milyen helyzetekben vagy kész feladni?
  • Hogyan tudod megújítani a lelkedet, hogy legyen erőd kitartani abban a helyzetben?
  • Mit tanulsz Istentől önmagáról és saját magadról a megpróbáltatások közepette? Hogyan fejleszti a személyiségedet?

Mit fogsz tenni, ha Jézus visszatér?

A Biblia azt mondja, csak úgy juthatsz a mennybe, ha bízol Isten fiában, Jézus Krisztusban. Nem tudod kiérdemelni a mennybe vezető utat: “Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által—és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez—nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék” (Ef 2,8-9).

Ha készen állsz arra, hogy Jézusnak szenteld az életedet, kezdd ezzel az imával:

“Kedves Istenem, megígérted, hogy ha hiszek a Fiadban, Jézus Krisztusban, minden, amit valaha hibáztam, megbocsáttatik, megismerem életem célját és egy nap befogadsz örök otthonodba a mennybe.

“Bevallom, hogy vétkeztem, és bocsánatot kérek tőled. Hiszem, hogy Jézus azért halt meg, hogy elvegye bűneimet és, hogy te feltámasztottad őt. Bízni akarok Jézusban, mint Megváltómban, és a mai naptól fogva követni akarom őt. Irányítsd az életemet, és segíts teljesíteni akaratodat. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha imádkoztál, hogy befogadd Jézust, kérlek írj nekem a rick@PastorRick.com címre és tudasd velem. Szeretnék néhány ingyenes anyagot küldeni, melyek segítenek elindulni a Jézussal közös utadon.

*(Daily Hope by Rick Warren 2023.09.06.) 

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása