Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Fájdalmad gyakran megmutatja Isten szándékát

2023. november 07. 03:00 - gerbeaud

"[Isten] megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban... Ha szorongattatunk, ez a ti vigasztalásotokért és üdvösségetekért van, ha vigasztaltatunk, az a ti vigasztalásotokért van, amely elég erős ugyanazoknak a szenvedéseknek az elhordozására, amelyeket mi is szenvedünk." (Pál második levele a korinthusiakhoz 1, 4, 6)

A fájdalmad gyakran feltárja számodra Isten szándékát. Isten soha nem pazarolja el fájdalmat!

Ha már átéltél egy fájdalmat, Isten azt akarja, hogy segíts azoknak, akik ugyanilyen fájdalmat szenvednek el. Ő, fel tudja használni arra a problémáidat, hogy másokért való szolgálatot adjon neked. Sőt, talán éppen az, amit legjobban szégyellsz, vagy amiért a legjobban neheztelsz, az válhat legnagyobb szolgálatoddá.

Ki tudna jobban segíteni valakinek, aki csődhelyzetben van, mint az, aki maga is kijött a csődből? Ki tudna jobban segíteni a függőséggel küzdőnek, mint az, aki maga is megküzdött függőségével? Ki tudna jobban segíteni annak, aki elvesztette gyermekét, mint az, aki maga is elvesztette gyermekét?

Azt, ami a legjobban elkeserít, Isten pont azt akarja jóra fordítani - a te életedben és mások életében is.

A Biblia azt mondja: "[Isten] megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban... Ha szorongattatunk, ez a ti vigasztalásotokért és üdvösségetekért van, ha vigasztaltatunk, az a ti vigasztalásotokért van, amely elég erős ugyanazoknak a szenvedéseknek az elhordozására, amelyeket mi is szenvedünk" (2Kor 1,4, 6).

Azt nevezzük megváltó szenvedésnek, amikor Isten mások javára használja fel a te átélt fájdalmat.

Jézus is ezt tette amikor meghalt a kereszten, mert ő nem érdemelte meg a halált. Ő, a te érdekedben szenvedte el ezt a fájdalmat. Azért szenvedett, hogy téged megszabadítson a bűntől, és, hogy te a mennyországba kerülj.

Életedben megjelenő nehézségeknek, fájdalmaknak és szenvedéseknek sok oka van.

Néha, rossz döntéseiddel te magad idézed elő őket. Például elbizakodsz és olyan dolgokat vásárolsz, amiket nem engedhetsz meg magadnak; aztán mélyen eladósodsz, és végül talán elveszíted a házadat. Ebben a helyzetben nem mondhatod: "Istenem, miért hagytad, hogy elveszítsem a házamat?". Nem hibáztathatod Istent saját rossz döntéseidért.

De vannak olyan szenvedések, amikben te ártatlan vagy. Mások által okozott fájdalmak, és mások ostobasága, bűnei is meg tudnak sebezni téged.

Azonban nem számít, mi a fájdalmad forrása, Isten meg tudja gyógyítani őket. Ő átvezethet a szenvedés időszakán, és aztán, amikor már túl vagy a szenvedésen, a megtapasztalást mások segítésére tudod használni.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Mikor vontad kérdőre Istent, vagy tűnődtél el azon, hogy miért hagyja, hogy szenvedj?
  • Gondolj egy fájdalmas időszakodra! Hogyan tudod felhasználni ezt a tapasztalatot arra, hogy másokon segíts?
  • Mit gondolsz, miért nem mindig tárja fel Isten előttünk minden szándékát? Hogyan kellene reagálnunk, amikor nem tudjuk, hogy miért szenvedünk?

*(Daily Hope by Rick Warren – 2023.10.31.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása