Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Adj ki mindent magadból!

2024. március 06. 03:00 - daniella_89

27752-suffering-man_1200w_tn.jpg

"Elsorvasztotta bőröm és húsom. Összetörte a csontjaimat. Ostrom alá vett, körbekerített gyötrelemmel és szorongással. Sötétségbe temetett, mint a régen meghaltakat... Bár sírok és kiáltok, Ő elzárkózik imádságom elől." (Jeremiás siralmai 3,4-6,8 NLT fordítás)

 Mindannyian keresztülmegyünk olyan időszakon, mikor úgy tűnik, darabokra hullik az életünk. Elveszítjük a munkánkat. Egy kapcsolatunk szétesik. Valaki meghal. Az egészségi állapotunk romlik. Ezekben az időkben megkísért minket a gondolat, hogy Isten magunkra hagyott minket - de ez nem így van! Jeremiás próféta ugyanebben a cipőben járt, mikor a Jeremiás Siralmait megírta. Országa, Júda átvészelt egy gazdasági válságot, és idegen ellenség tartotta terrorban. Elképesztő embertelenségeket látott, amelyeket népe ellen követtek el. Az embereknek nem volt munkájuk, s ő látta őket éhen halni.

Hogyan kezdte Jeremiás? Elmondta Istennek, mit érez:  "(Isten) elsorvasztotta bőröm és húsom. Összetörte a csontjaimat. Ostrom alá vett, körbekerített gyötrelemmel és szorongással. Sötétségbe temetett, mint a régen meghaltakat... Bár sírok és kiáltok, Ő elzárkózik imádságom elől." (Jeremiás siralmai 3,4-6,8 NLT fordítás) Jeremiás úgy érezte, Isten elfelejtette őt, és nem hagyta figyelmen kívül ezt az érzést. Nem szépítette a helyzetet. Elmondta Istennek, mi van a szívében. Jeremiás öt fejezetet szentelt annak, hogy feltárja Isten előtt, mit gondol a helyzetről. Azt mondta Istennek: „Ez így nagyon nincs rendben!" Miért akarta Isten, hogy ilyesmit olvassunk a Bibliában? Azt akarja, hogy tudd: ő tudja kezelni a haragod, a panaszkodásod és a szomorúságod. Jeremiás egy egész könyvet írt, így engedve ki magából a gőzt. Ha Isten elég hatalmas ahhoz, hogy kezelje Jeremiás fájdalmát, akkor elég hatalmas arra is, hogy a tiédet kezelni tudja. Ha elfojtod az érzelmeidet, azzal csak magadnak ártasz. Tönkreteszi a gyomrodat. Öntsd ki inkább a szívedet Istennek!

Mikor a gyermekeim kicsik voltak, hisztiztek olykor, de emiatt egy kicsit sem szerettem őket kevésbé. Arra gondoltam, hogy még éretlenek. Még nem tudják, amit én már igen. Isten nem szeret téged kevésbé, mikor dührohamot kapsz. Ő nem tartozik neked magyarázattal, de sosem ijed meg attól, amit mondasz neki. Mondd el neki, hogy érzel! Az őszinteséged és a felé való alázatod lesz a gyógyulásod kezdete.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Van olyasmi az életedben, amiről félsz Istennel beszélni?
  • Miért nehéz néha őszintének lenni Istennel a küzdelmeinkkel kapcsolatban?
  • Próbálj meg írni egy levelet Istennek a küzdelmeidről. Hogyan segít neked az, hogy ezeket papírra veted? Mit tudsz elmondani Istennek könnyebben írásban, mint szóban?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.02.28)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása