Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten ajándéka Neked

2014. január 01. 03:00 - mintyovanviki

"Csak egy Isten van, és Jézus Krisztus az egyetlen, aki Istenhez tud vinni bennünket. Jézus valóságosan emberré lett, és önmagát adta azért, hogy mindannyiunkat megmentsen."

(1Tim 2:5, CEV fordítás)

Karácsonykor minden a Jó Hírről szól. De ez a jó hír nem a különleges ajándékokról,  a nagy családi vacsoráról, de még csak nem is a barátokkal vagy a családdal való időtöltésről szól.

A Karácsony Isten szeretetének Jó Híréről szól.

A Biblia azt mondja: Isten nélkül mindannyian elveszettek vagyunk. Isten nélkül eltévesztjük az irányt az életben, nem támaszkodhatunk az Ő védelmére, a bennünk rejlő lehetőségek nem tudnak megvalósulni itt a földi életünkben,  nem lehetünk igazán boldogok, és nem biztos, hogy az örökkévalóságot a Mennyben töltjük.

A Karácsony Jó Híre az, hogy Isten elküldte Jézust, hogy megkeresse és megmentse az elveszetteket. A Biblia azt mondja: "Csak egy Isten van, és Jézus Krisztus az egyetlen, aki Istenhez tud vinni bennünket. Jézus valóságosan emberré lett, és önmagát adta azért, hogy mindannyiunkat megmentsen." (1Tim 2:5, CEV fordítás)

Ha voltál már istentiszteleten, akkor valószínúleg hallottad már sokszor a „megváltás” szót. De nem biztos, hogy tudod, mit ért a Biblia ezen a kifejezésen. Ez a szó nagyon hasonlít egy gyémánthoz, mert több különböző oldalról is nézheted.

  • Jézus azért jött, hogy megmentsen minket. Képtelenek vagyunk megoldani minden problémánkat saját magunk. Jézus nélkül mások elvárásainak csapdájába kerülünk, környezetünk elfogadásának csapdájában élünk és szenvedélyek csapdájába esünk. Megpróbálunk újra és újra megváltozni, de nincs meg a szükséges erőnk a szabaduláshoz. Jézus azért jött, hogy ezt az erőt adja nekünk.
  •  Jézus azért jött, hogy helyreállítson bennünket. Mindannyian vágyunk arra, hogy életünk elvesztett darabjait visszaszerezzük. Krisztus nélkül csak vágyakozni tudunk arra, hogy visszaszerezzük az erőnket, a bizalmunkat, a hírnevünket, az ártatlanságunkat és helyreállítsuk Istennel való kapcsolatunkat. Mindezt csak Jézus képes megtenni.
  • Jézus azért jött, hogy újra kapcsolatba kerülhessünk Istennel. Sok ember úgy gondolja, hogy Isten meg foga szidni őket, amikor visszatérnek hozzá. De Isten nem dühös rád, hanem pont ellenkezőleg, teljesen odavan érted. Jézus az első Karácsonyon eljött a Földre, hogy megbékítsen minket Istennel, hogy újra összhangba kerüljünk vele.

Jézus azért jött a Földre, hogy önmagát adja ajándékként nekünk. Közülünk sokan ünneplik Jézus születését anélkül, hogy elfogadnák a megváltásnak ezt az ingyen ajándékát. Évről évre kicsomagolatlan marad ez az ajándék, és ez nem jó. Téged Isten teremtett, és Ő önmaga számára teremtett. Amíg ezt nem érted meg, addig az életnek nem lesz értelme.

Ezen a Karácsonyon nyisd fel a legfontosabb ajándékot, amit kaptál: egy új kapcsolatot Istennel, amit Jézuson keresztül kaptál.

Beszéljünk róla:

  • A megváltás szó jelentésével kapcsolatban előbb említett három dolog közül melyik a legfontosabb az Istennel való kapcsolatodban? Miért?
  • Hogyan tudnád „kicsomagolni” Isten ajándékát ezen a Karácsonyon?  Hogyan tudnál beszélni másokkal erről az ajándékról?
  • Mit tehetnél azért, hogy megfelelőbb módon ünnepeld Jézus születését?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013. 12. 25.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása