Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Jézus áldozata mindenkié

2022. december 28. 03:00 - R.K.A.

2022_12_21_kep.jpg

Krisztus Jézus ... önmagát adta, hogy megváltsa az egész emberiséget. A legalkalmasabb időben jött, hogy bizonyítsa, Isten valóban azt akarja, hogy mindenki üdvözüljön.”

1Timóteus 2:5-6 (GNT fordítás)

Amikor Mária és József elvitték a gyermek Jézust a templomba, hogy bemutassák, volt ott egy Simeon nevű öregember. Simeon egész életében arra várt, hogy láthassa a Messiást. Egy pillantást vetett a gyermek Jézusra, és ezt mondta: „Láttam a te üdvösségedet, amelyet minden ember számára készítettél. Ő a világosság, hogy bemutassa Istent a nemzeteknek.” (Lukács 2:30-32, NLT fordítás)

Jézus ajándék volt minden ember számára – nemcsak karácsonykor, hanem akkor is, amikor életét adta a kereszten, hogy megfizesse a bűneink büntetését. A Biblia azt mondja az 1Timóteus 2:5-6-ban: „Krisztus Jézus ... önmagát adta, hogy megváltsa az egész emberiséget. Ez volt a megfelelő időben adott bizonyíték arra, hogy Isten azt akarja, hogy mindenki üdvözüljön.” (GNT fordítás)

Egy nap, amikor Keresztelő János embereket keresztelt a Jordán folyóban, Jézus odament hozzá, hogy megkeresztelkedjen. A következő történt: „János látta, hogy Jézus közeledik felé, és így szólt: "Nézzétek, ez az Isten Báránya, aki elveszi a világ bűneit!"”. (János 1:29, NIV fordítás)

A kereszt nélkül – anélkül, hogy Jézus lenne Isten Báránya – a karácsonynak nincs jelentősége. Ha Jézus nem halt volna meg a bűneinkért, akkor csak egy jó tanító vagy filozófus lett volna, néhány értékes gondolattal. A történelem során sok jó ember és nagy gondolkodó osztotta meg az emberekkel érdekes gondolatait – de egyikük sem tudott megmenteni téged. Csak úgy lehet a Megváltód valaki, hogy meghal helyetted.

2013-ban a feleségemmel, Kay-jel elvesztettük a legkisebb fiunkat, aki élethosszig tartó harcot vívott mentális betegségével. Az volt életem legszörnyűbb napja. A fiunk, Matthew halálát követő sötét hetek és hónapok gyászában eszembe jutott, hogy Isten tudja, hogy milyen érzés elveszíteni egy gyermeket. Egyetlen Fiát adta a mi üdvösségünkért. Ez az igazság volt a reményem a fájdalom közepette.

Ez a te reményed is, és mindazok reménye, akik Jézusban bíznak az üdvösségükkel kapcsolatban. Jézus áldozata mindenkié.

„Ő pedig mindenkiért meghalt, hogy akik élnek, többé ne önmaguknak éljenek, hanem annak, aki értük meghalt és feltámadt.” (2Korinthus 5:15, NIV fordítás)

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Szántál már időt karácsonykor arra, hogy elgondolkodj Jézus keresztáldozatán? Miért, vagy miért nem?
  • Hogyan adott neked vigaszt a karácsony reménysége, amikor gyászt vagy fájdalmat éltél át?
  • Jézus halála és feltámadása mindenkié. Hogyan kellene ennek az igazságnak változtatnia azon, ahogy a karácsonyt ünnepled?

Elfogadod Isten üdvösségének ajándékát?

A karácsony nem csak a gyermek Jézus megszületéséről szól, hanem arról is, hogy Jézus meghalt a bűneidért. A Biblia ezt mondja: „Kegyelemből van üdvösségetek, hit által – és ez nem tőletek van, hanem Isten ajándéka –, nem cselekedetek miatt, hogy senki se dicsekedjen.” (Efézus 2:8-9, NIV fordítás)

Ha készen állsz arra, hogy elfogadd ezt az ajándékot idén karácsonykor, akkor mondd el ezt az imát:

Drága Istenem, tudom, hogy bűnös vagyok, kérlek, bocsáss meg nekem. Hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad. Hiszem, hogy meghalt a bűneimért, és Te feltámasztottad Őt az életre. Jézus, benned akarok bízni mint Megváltómban, és a mai naptól kezdve Uramként akarlak követni. Vezesd az életemet, és segíts, hogy a Te akaratodat cselekedjem. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.12.21.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása