Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amikor nem ez az év legcsodásabb időszaka

2023. december 29. 03:00 - Besther

clouds-4907646_1280.jpg

"Jó hírt hozok nektek, ami nagy öröm lesz minden népnek. A mai napon Dávid városában megszületett Megváltótok – Krisztus, az Úr ." (Lukács 2,10-11 GNT)

Karácsonykor Jézus azért jött el, hogy begyógyítsa fájdalmainkat, beleértve az elrejtett fájdalmakat is.

Nem számít, kivel találkozol a világ bármely pontján, mindig lesz bennetek egy közös dolog: mindenkinek van valami rejtett sebe vagy sérülése.

Mindenki hordoz olyan sebet, amit más elől rejteget. Lehet, hogy sikerül jól eltitkolni. Úgy tűnhet, hogy valaki sikeres és boldog, minden jól megy az életében, de mindenki tudja, hogy ez nem így van – mert senkivel sincs így!

Talán valamit régen mondtak neked vagy tettek veled, ami fájt. Vagy talán te bántad meg, amit valakinek mondtál vagy amit valakivel tettél, és elrejtetted. Nem akarod, hogy bárki is tudjon róla, mert fájdalmas és kínos.

Aztán jön a karácsony, és ennek kellene lennie állítólag az év legboldogabb időszakának, az ünneplés idejének. A valóságban viszont sok ember magányos és sérült, és a családjukkal kapcsolatos megoldatlan kérdésekkel küszködnek. Az ünnepek alatt még keményebben kell dolgozniuk azon, hogy rejtett sebeik hatása ne kerüljön felszínre.

Nem számít, hogy most karácsonykor mi fáj neked, Jézus Krisztus meg tud gyógyítani. El tudja venni a neheztelésedet, az aggodalmadat, a bűntudatodat, a félelmedet, a keserűségedet, az unalmadat és a fájdalmadat, és el tudja takarni az Ő szeretetének fényével. Ezt jelenti az, hogy Jézus a világ világossága. 

Az orvosok ma már tudják, hogy a fényben gyógyító erő van. Fényterápiát használnak az agy sérült részeinek stimulálására. Lézert használnak különféle műtétekhez is. Sok évvel ezelőtt nekem is volt lézeres szemműtétem, hogy jobb legyen a látásom.

Lenyűgöző, hogy az orvosok ma mit képesek tenni az emberek gyógyításáért. De csak Isten képes meggyógyítani az összetört szívet, lelket, szellemet vagy álmot. Azért jött a földre, hogy meggyógyítsa a fájdalmadat.

Amikor Jézus megszületett, akkor egy angyal ezt mondta: "Jó hírt hozok nektek, ami nagy öröm lesz minden népnek. A mai napon Dávid városában megszületett Megváltótok – Krisztus, az Úr ." (Lukács 2,10-11 GNT)

Az a jó hír, amit az angyalok az első karácsonykor hoztak, ma is jó hír számodra. Van remény a gyógyulásra bármilyen fájdalomból. Amikor fájdalmaidat Krisztus fényébe viszed, akkor Ő meggyógyít és helyreállítja az örömödet.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mindenki hordoz rejtett sebeket. Hogyan kellene ennek az igazságnak változtatnia az emberi kapcsolataidon?
  • Mit jelent az, hogy a fájdalmadat Krisztus világosságába hozod? Mit kell mondanod Istennek az imádban?
  • Kiről tudsz, aki nehézségekkel küzd és ma hallania kell a karácsony jó hírét?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.12.22.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása