Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Magány: vágyakozás a kapcsolatra Istennel

2024. augusztus 28. 03:00 - Antal Péter Dávid

breathtaking-landscape-shot-beautiful-white-mountain-with-evergreen-tree-forest-its-base.png"Isten azzal mutatta meg irántunk való nagy szeretetét, hogy elküldte Krisztust, hogy meghaljon értünk, amikor még bűnösök voltunk." (Róm 5,8 NLT)

Amit mi legtöbbször magánynak nevezünk, az valójában Isten utáni vágy.

Ez azért van, mert úgy lettél teremtve, hogy személyes, bensőséges kapcsolatod legyen Jézus Krisztussal. Olyan kapcsolat, amelyben Isten halálosan komolyan gondolja, hogy veled szeretne lenni. És a Fiú valójában meg is halt, hogy megkapd ezt a kapcsolatot.

A Biblia azt mondja: „Isten azzal mutatta meg irántunk való nagy szeretetét, hogy elküldte Krisztust, hogy meghaljon értünk, amikor még bűnösök voltunk” (Róm 5,8 NLT fordtás).

Soha semmi sem fogja helyettesíteni az Istennel való szoros személyes kapcsolatot – sem személy, sem tapasztalat, sem drog, sem siker, sem valamilyen dolog, sem vagyon. Semmi sem tudja betölteni azt a fájdalmas hiányt a szívedben, amelyet Isten magának teremtett. Azt akarja, hogy ismerd meg őt.

Hogyan ismerheted meg Istent?

Nyisd meg életed Jézus Krisztus előtt! Mondd: „Jézusom, meg akarlak ismerni. Szeretnélek úgy szeretni téged, ahogy te szeretsz engem. Te már azelőtt szerettél, hogy bármit is tudtam volna rólad, és még akkor is szeretsz, amikor lázadok ellened."

Istennel való kapcsolatra lettél teremtve. A kereszténység nem a félelem, a szabályok, az előírások és a rituálék vallása, hanem egy kapcsolat, ahol állandóan beszélgetsz Istennel, és ő benned és rajtad keresztül munkálkodik.

Ez a legmélyebb magányod elleni gyógyszer.

Csatlakozz egy gyülekezeti családhoz! Miután Isten megteremtette Ádámot, ezt mondta: „Nem jó az embernek egyedül lenni” (1Móz 2,18). Isten arra teremtett, hogy közösségben élj másokkal. Keress egy olyan helyet, ahol része lehetsz a közösségnek!

Csatlakozz egy kis csoporthoz, ahol megismerhetnek téged, és ahol megtalálod azokat a támogató kapcsolatokat, amikre szükséged van, amikor nehéz időket élsz át. Ragadd meg a lehetőséget! Vállald be a kockázatot! Csatlakozz egy kis csoporthoz!

A magány leküzdésének másik módja valamilyen szolgálat megkezdése. Naponta azt látjuk, hogy a világ tele van magányos emberekkel, akik azon tűnődnek, hogy vajon ki törődik velük. Ez lehet egy idős ember, akit két éve nem látogattak meg. Lehet egy tinédzser, aki össze van zavarodva és azon töpreng: „Mihez kezdjek az életemmel?” Egy egyedülálló ember, aki minden este hazamegy egy üres lakásba. Egy özvegy, aki most temette el a férjét. Egy alkalmazott, aki minden este munka után italozni indul, mert nincs más dolga.

A világ tele van emberekkel, akik arra várnak, hogy szeressék őket. Ne mondd, hogy "Nincsenek barátaim!", inkább kérdezd ezt: „Istenem, van olyan szolgálat, ahol tudnál engem használni? Kinek mutathatom meg a te szeretetedet?”

Ha csak annyit teszel, hogy elkötelezed magad amellett, hogy a magányos emberek barátja leszel, beteljesedett életet fogsz élni. Ez egy olyan értelmes életcél, amiért érdemes élni.

Lesznek magányos időszakok életedben, de ezeket soha nem fogod egyedül átvészelni, ha szoros kapcsolatban állsz Jézus Krisztussal.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Ha magányos vagy, milyen módon szolgálhatsz másokat?
  • Kérdezd meg Istent: „Melyik embernek mutathatom meg a szeretetedet? Hogyan szolgálhatom őket?”
     

Megnyitottad az életedet Jézus előtt?

Ha nincs kapcsolatod Krisztussal, akkor bátorítalak, hogy mondd el ezt az imát:
„Kedves Jézusom, nem értem az egészet, de van egy lyuk a szívemben, amit csak te tudsz betölteni. Felismertem, hogy arra lettem teremtve, hogy szeressél, és hogy kapcsolatba kerüljek veled. Ma ki akarok lépni eddigi életemből, és kapcsolatba akarok kerülni veled. Kérlek jöjj be életembe és a szívembe, és cseréld fel magányomat és bánatomat a te szereteteddel.
Megígérted, hogy ha hiszek benned, minden, amit valaha rosszat tettem, megbocsátást nyer, és egy napon befogadsz örökkévaló mennyei otthonodba.  Megvallom bűnös vagyok, és Uramként és Megváltómként fogadlak az életembe. Bízok benned, amikor azt mondod, hogy az üdvösséget kegyelemből, hit által kapjuk, és nem bármi olyanért, amit én teszek.
A családod, egy gyülekezet része akarok lenni. Az életemet felteszem arra, hogy olyanoknak segíthessek, akiknek égetően szükségük van a te szeretetedre és segítségedre. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

*(Daily Hope by Rick Warren 2024.08.21.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása