Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Most már tudjuk, milyen Isten

2023. december 27. 03:00 - Lilla:)

 christmas-934177_1920.jpg

"Fényként jöttem, hogy ragyogjak ebben a sötét világban, hogy akik bíznak bennem, azok többé ne a sötétségben vándoroljanak." (Jn 12,46 – TLB fordítás)

Mi miatt vagy ma összezavarodva? Talán a jövőd, egy emberi kapcsolatod, esetleg a pénzügyeid vagy az egészséged miatt van tele aggasztó gondolatokkal az elméd? Bármi okozza is, engedned kell, hogy Isten világossága tudja beragyogni életednek ezt a területét.

Jézus azt mondta, hogy "Fényként jöttem, hogy ragyogjak ebben a sötét világban, hogy akik bíznak bennem, azok többé ne a sötétségben vándoroljanak" (Jn 12,46 – TLB fordítás).

Még ha nem is tudod mindenre a választ, vagy nem érted teljesen, hogy mi is zajlik körülötted, tudnod kell, hogy Isten nem akarja, hogy sötétségben élj. Ami pedig a legfontosabb, Ő nem akarja, hogy ne tudd azt, hogy ki Ő. Jézus Krisztus azért jött a földre, hogy megmutassa nekünk, milyen Isten.

Nem tudunk kapcsolatot teremteni egy személytelen, égi erővel. Ezért jött el Isten emberi formában a földre, azért, hogy megérthessük, milyen is Ő valójában.

Miért olyan fontos ez? Azért, mert a félelmeid, az aggodalmaid és a problémáid legfőbb oka az, hogy nem tudod, ki Isten. Amikor azonban tudod, hogy milyen Isten, akkor kevesebbet fogsz aggódni és stresszelni.

Amikor nem tudod, milyen Isten, hajlamos vagy elkerülni Őt. Valószínűleg félsz is tőle. Nem hozod elé a problémáidat, hanem magad próbálod megoldani azokat. Nem szeretheted azt és nem bízhatsz abban, akit nem ismersz!

Az emberek gyakran elmondják, hogy szerintük milyen Isten. De csak találgatnak Istennel kapcsolatban. Viszont ha megismerjük Őt, akkor nem kell többé találgatnunk. Az igazságra van szükségünk.

Jézus azt mondja a János evangéliuma 14. rész 9. versében, hogy "Aki engem látott, az Atyát látta" (TLB fordítás).

A karácsony miatt láthatjuk, hogy milyen Isten. Tudjuk az igazságot azzal kapcsolatban, hogy milyen Isten, mert Jézus eljött a világba – ugyanúgy, ahogy bármelyikünk: megszületett.

Vannak dolgok, amiket sosem tudnál Istenről, ha nem született volna meg emberként. Honnan tudod, hogy Isten szerető szívű, megbocsátó vagy örökkévaló? Onnan, hogy Jézus elmondta nekünk, és be is mutatta azzal, ahogyan élte az életét.

Nem kell többé sötétségben élned. Jézus azért jött el karácsonykor, hogy elárassza fényével életed minden területét, hogy szabadságban, világosságban és örömben élhess.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Az életednek mely területén van szükséged Isten fényére és világosságára?
  • Miért vagy hálás Istennek, hogy úgy döntött, elküldi Jézust és megmutatja nekünk, hogy Ő milyen? Milyen más módon tudhatjuk még meg, hogy milyen Isten?
  • Mivel mi nem vagyunk Isten, van néhány dolog, amit sosem leszünk képesek megérteni. Mit gondolsz, hogyan szeretné Isten, hogy kezeljük ezeket a dolgokat?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.12.20.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása