Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miért imádkozzuk ezt: "Legyen meg a Te akaratod"

2015. szeptember 25. 03:00 - mintyovanviki

„Jöjjön el a Te országod, legyen meg a Te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is.”

(Máté 6:10 NIV ford)

Istent dicsőítjük, amikor imánkban elé visszük életünket. Jézus arra tanít minket, hogy amikor imádkozunk, elkötelezhetjük magunkat Isten akarata mellett.

Istennek van egy különleges szándéka az életeddel. A Biblia a Római levél 12:2-ben azt mondja, hogy Isten akarata jó, tökéletes és éppen rád szabták. Az Istennel való kapcsolatodban Te is mondhatod: „ Istenem, mi a Te akaratod ma a számomra? A Te akaratodnak megfelelően szeretnék cselekedni.”

A mennyben Isten tökéletes akarata szerint zajlik minden. A Földön az a probléma, hogy Isten akarata nem mindig teljesül. Éppen ezért imádkozunk eszerint: „Legyen meg a Te akaratod, amint a Mennyben, úgy a földön is." Ezzel azt mondjuk: "Istenem, engedelmeskedem neked. Azt szeretném tenni, amit Te jónak látsz az életemben."

Imádkozhatod a „legyen meg a Te akaratodat” három különböző módon. Mondhatod haraggal a hangodban: „Legyen meg a Te akaratod, de ez nekem úgysem tetszik.” Mondhatod beletörődéssel a hangodban: „ Legyen meg a Te akaratod, mert én úgysem tudok segíteni a dolgokon.” De mondhatod várakozással is: „Legyen meg a Te akaratod, mert úgyis tudom, hogy ez a legjobb megoldás, és ezt szeretném az életemben beteljesülve látni!”

Kisgyermek voltam, amikor egy népszerű TV műsort néztem, amelynek a címe „Az apák mindent jobban tudnak” volt. A Te édesapád talán nem mindig tudja mi a legjobb, de bízhatsz abban, hogy a mennyei Édesatyád tudja. Ez jelenti azt, hogy „Legyen meg a Te akaratod.”

Imádkozz eszerint: „Istenem, tudom, hogy a Te akaratod az én életemben jobb, mint bármi, amit álmodhattam. Neked szeretném adni az életemet. Szeretném, hogy legyen meg a Te akaratod az én életemben.

Beszéljetek róla:

• Mit jelent a várakozással imádkozni?

• Honnan tudhatod, hogy mi Isten akarata?

• Elhiszed, hogy Istennek gondja van az álmaidra és a vágyaidra? Miért, vagy miért nem?

(*Daily Hope by Rick Warren, 2015.09.18.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása