Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Légy alázatos, különben elesel

2017. november 05. 03:00 - Abidzsil

,,Az Istenfélelem (az Istenben való hit és az iránta való tisztelet és engedelmesség) által tanulhatjuk meg, hogyan tudjuk az életünket jól élni; először tanuld meg az alázatot, majd megtapasztalod a dicsőséget."  (Példabeszédek 15:33, The Message fordítás)

humility.jpg

A bölcs emberek alázatosak maradnak. Az alázat és a taníthatóság összetartoznak. Légy alázatos, különben elesel.

Az alázat ott kezdődik, hogy egyszerűen felismered, te nem vagy Isten. Amikor feszült vagy, ismételd el magadban többször, hogy ,,Isten az Isten, és nem én.”

Ez az alázat. Ha nem ismered fel, hogy te nem vagy Isten, akkor nem vagy alázatos ember.

A Biblia azt mondja, hogy ,,Isten ellenáll a büszke embernek, de az alázatosnak kegyelmet ad.” (Jakab 4:6)

Akarsz bölcsebb emberré válni?

Akkor ismerd meg Istent még jobban. Mert akkor bölcsebb leszel a kapcsolataid építésében, jobban tudsz bánni a pénzzel, jobban tudod kezelni a konfliktusokat, könnyebben találsz megoldást a problémákra, és jobban meg tudsz birkózni az élet különféle kihívásaival.

A Biblia ezt mondja: ,,Az Istenfélelem (az Istenben való hit és az iránta való tisztelet és engedelmesség) által tanulhatjuk meg, hogyan tudjuk az életünket jól élni; először tanuld meg az alázatot, majd megtapasztalod a dicsőséget.” (Példabeszédek 15:33, The Message ford.)

Az alázat azt jelenti, hogy bárkitől tudsz tanulni. Ugyanis nem tudsz mindent. És senki sem tud mindent. Ezért fontos, hogy taníthatók és alázatosak maradjunk, és hogy tanuljunk egész életünkben.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan segíthet csökkenteni a benned lévő feszültséget az, ha emlékezteted magad, hogy Isten az Isten, és nem te?
  • Mit tanított meg neked Isten, amit soha nem lettél volna képes megtanulni alázat nélkül?
  • Az életed mely területén van a leginkább szükséged bölcsességre?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.10.29.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása