Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ideje kitakarítani a házat

2022. december 14. 03:00 - Anita.B

pexels-tima-miroshnichenko-5206040.jpg

Meg kell szabadulnunk mindentől, ami lassít minket, különösen a bűntől, ami elvonja a figyelmünket. Meg kell futnunk az előttünk álló versenyt és soha nem adhatjuk fel.” (Zsid 12,1 GW ford.)

Az igazi változáshoz a ház kitakarítása szükséges.

Ha egyike vagy azoknak, akik nem találnak motivációt testi házuk tisztántartására, akkor a lelki házad tisztítása nagyobb feladatnak tűnhet. De itt kell a legjobb energiádat felhasználni — mert Isten azt akarja, hogy az életedet azzal töltsd, hogy egyre inkább hozzá hasonlóvá válj. És ahhoz, hogy jobban hasonlíts rá, néha nehéz változásokon kell keresztülmenned.

A Biblia ezt így mondja: “Meg kell szabadulnunk mindentől, ami lassít minket, különösen a bűntől, ami elvonja a figyelmünket. Meg kell futnunk az előttünk álló versenyt és soha nem adhatjuk fel” (Zsidók 12,1 GW. Fordítás).

Ahhoz, hogy eldöntsd, mit kell kitakarítanod lelki házadban, csak azt kell kitalálnod, min kell változtatnod életedben. Tégy fel magadnak olyan kérdéseket, mint: mi fog vissza engem?

Ha egészséges testet szeretnél, akkor talán egészségesebb ételeket kell tartanod otthon, vagy étkezési tervet kell készítened. Esetleg el kell kötelezned magad a rendszeres testmozgás mellett, még akkor is, ha 15 perccel korábban kell kezdened a napodat.

Ha egészséges elmét szeretnél, akkor megeshet, hogy le kell iratkoznod bizonyos magazinokról, vagy le kell tiltanod néhány csatornát. Lehet, hogy csak törölnöd kell pár alkalmazást, vagy egészségesebb határokat kell szabnod a képernyő előtt töltött idődnek.

Ha egészséges időbeosztást akarsz, akkor el kell döntened, mi a legfontosabb számodra! Ezután ki kell iktatnod néhány kevésbé fontos tevékenységet — olykor még jókat is —, hogy jobban összpontosíthass arra, ami számodra a legfontosabb.

Ha tiszta szívet akarsz, akkor időt kell szánnod az imára, megkérdezve Istentől, hogy mi az, amit meg kell vallanod, majd megtenned azt. Ez lehet a lelki megtisztulás legnehezebb lépése. A gyónáson keresztül felismered  és gyökerestül kiírtod azokat a bűnöket, amik egészségtelen szokásokat okoznak lelki otthonodban.

A Biblia ezt mondja az Efezus 4:22-ben: “Vessétek le a régi élet szerint való óembert, aki csalárd és gonosz kívánságok miatt megromlot.

Ideje kitakarítani a házat — de nem csak egy alkalommal. Csakúgy, mint a rendszeres takarítás otthon, az is szokásoddá kell váljon, hogy nehéz kérdéseket teszel fel annak meghatározásához, hogy mely spirituális területen van szükség egy alapos tisztogatásra. Azután Isten áldásával hozzáláthatsz a munkához.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Miért fontos időt tölteni imával, mielőtt próbálnád megtisztítani életed bármely területét?
  • Életed mely területén találod a legnehezebb változtatásokat?
  • Szánj ma egy kis időt arra, hogy beszélgetsz Istennel arról, hogy hol kell takarítást végezned életedben! Valld meg neki bűnödet és kérj kegyelmet a változás kemény munkájához!

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.12.07.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása