Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan csökkenti a stresszt a szelídég és az alázat?

2023. március 17. 03:00 - daniella_89

begentle.png

„Tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek” (Máté 11,29b  NIV fordítás).

Nem számít, a világ mely részén vagy éppen, mikor ezt olvasod, elég valószínű, hogy a kultúra, amelyben élsz, tele van feszültséggel. Ez nem egy újkeletű dolog. Az emberek mindig küzdöttek a stresszel. 

Agressziónak nyitsz utat, ha elhamarkodottan cselekszel; amikor nem vársz, nem mérlegelsz, nem halogatsz, és nem gondolod végig. Nem bízol Isten útmutatásában és irányításában, csak fejest ugrasz valamibe. A következmény az lesz, hogy túlvállalod magad, és telezsúfolod az életed csupa olyan dologgal, aminek nem lenne ott helye. 

Az önteltség téveszméjében „tudod, mi a legjobb neked”, így életed minden területét az ellenőrzésed alá vonod. Azt hiszed, hogy jobban tudod kezelni a dolgokat, mint Isten. Ez a szemlélet nagy mennyiségű stresszt hoz létre az életedben.

Az igazság az, hogy amikor megpróbálsz mindent te csinálni, mindent uralni, mindenhol ott lenni és mindent megtapasztalni, az maga az agresszió és önteltség. Az ellenkezői - és ellenszerei pedig a szelídség és alázat. 

Már mindenfélét megkíséreltél, hogy old a feszültségedet? Miért nem próbálsz meg bízni Istenben? Jöjj Jézushoz! Add át az irányítást, és engedd, hogy megtanítsa, hogyan élj kevesebb stresszel, több alázattal, több szelídséggel!

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Az életed mely területein tapasztalsz feszültséget? Hogyan tapasztalsz meg ugyanott agressziót és önteltséget is?
  • Hogyan gyakorolhatod ma a szelídséget az emberekkel és a mindennapi tevékenységeidben?
  • Milyen az, mikor Jézustól tanulsz?

 *(Daily Hope by Rick Warren - 2023.03.10.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása