Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az Isten által végzett változás időbe telik

2021. július 13. 03:00 - gerbeaud

"Öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett"(Ef 4,24).

Amikor Isten segít a lelki növekedésben, nem csak csettint egyet, hogy az azonnal megtörténjen. Fokozatosan teszi azt. Amikor Isten gombát akar teremteni, hat órába telik, de amikor tölgyfát, akkor 60 évbe.

Gomba vagy tölgyfa akarsz lenni?

A Szentlélek sokkal több mindent változtat meg az életedben, mint amit csak lehetségesnek gondoltál, de ez nem fog egyik napról a másikra bekövetkezni. 

Amikor a Saddleback Egyházban a „Sors Évtizedét”* végeztük, az volt az imám, hogy – a Szentlélek és Isten Igéjének munkája által és kis csoportjaink támogatásával – egyházunk érettebbé és krisztusibbá váljon, és céljaiban növekedjen a következő tíz évben.

Az imám ugyanaz a te számodra is: hogy a következő évtizedben növekedj lelki érettségben, Krisztushoz való hasonlóságban és célokban.

Azt akarom, hogy érzelmileg, fizikailag, lelkileg, szellemileg és anyagilag megerősödj, de ehhez elszántnak kell lenned. A Biblia azt mondja: „öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett” (Ef 4,24).

Így válunk jobban hasonlóvá Jézushoz. Eldobjuk a régi dolgokat és a régi szokásokat, amelyek megakadályozzák, hogy megismerjük Krisztust és hasonlóvá váljunk hozzá. És a Szentlélek segítségével felvesszük az új önmagunkat. Hagyjuk, hogy Isten elvégezze bennünk a munkát - nem számít, mennyi időbe telik.

Az eredmény? „Ugyanarra a képre formálódunk át az Úr Lelke által dicsőségről dicsőségre” (2Kor 3,18). 

* Decade of Destiny – Rick Warren lelki növekedésre fókuszáló tanítása, mely segít felkészülni lelkileg, érzelmileg, pénzügyileg, fizikailag, szellemileg, a hivatásban és a kapcsolatainkban, hogy a következő tíz év életünk legjobb évei legyenek.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen „régi dolgokat és régi szokásokat” kell elhagynod ahhoz, hogy jobban megismerhesd Krisztust?
  • Milyen gyakorlati módszerekkel „öltheted fel új természetedet”?
  • Hogyan akarod, hogy Isten működjön az életedben? Imádkozz, és kérd meg, hogy segítsen bízni benne, amikor a céljaid megvalósításán dolgozik!

Ha még nem bíztad magad Jézusra, és nem kötelezted el magad neki, miért várnál tovább?

A bűneid választanak el Istentől, és egyedül Isten kegyelme képes a helyes kapcsolatba visszahozni vele.

A Biblia azt mondja: „Kegyelem által van üdvösségetek, hit által – és ez nem tőletek van, ez Isten ajándéka – nem cselekedetek által, hogy senki ne dicsekedhessen.” (Ef 2,8-9 NIV)

Ha kész vagy megbékülni a Teremtőddel, imádkozd el ezt az imát:

„Drága Úr Jézus, nem akarom, hogy a bűneim továbbra is elválasszanak tőled. Sok helyen kerestem az igazságot az életemről, de most tudom, hogy az igazság egyedül benned található. Megígérted, hogy ha hiszek benned, minden rossz dolog, amit valaha is tettem, megbocsáttatik. Megígérted, hogy meg fogom ismerni az életem célját, és te befogadsz majd egy napon az örök otthonodba a mennyben.

Megvallom a bűneimet, és hiszem, hogy te vagy a Megváltóm. Megígérted, hogy ha megvallom a bűneimet, és bízom benned, megváltott leszek. Elhiszem, amit mondtál, hogy az üdvösség kegyelemből, hit által van, nem pedig bármi által, amit én tettem. Elfogadlak, mint az életem Urát. Ma az életem minden területét a te irányításod alá teszem.

Azt az életet akarom élni, amire teremtettél, és az életem hátralevő részét nem a magam, hanem a te szolgálatodra akarom használni. Odaszánom az életemet, és kérlek, ments meg, fogadj a te családodba. Az Úr Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha imádságban elfogadtad Jézust, írd meg nekem (angolul) a Rick@PastorRick.com e-mail címre. Szeretnék küldeni neked ingyenes (angol nyelvű) anyagokat, melyek segítenek a Jézussal való utazásod kezdetén.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.07.06.)

(A fordítások utáni 3 betűs rövidítések magyarázata a napiremeny.blog.hu oldalon, a jobboldali sávban a "Rövidítések Angol nyelvű bibliafordítások jelölései" pont alatt található)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása