Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A problémák az örökkévalóságra készítenek fel

2022. október 29. 03:00 - papk

 

„Örülj igazán! Csodálatos öröm áll előtted, még akkor is, ha sok próbát kell kiállnod egy kis ideig. Ezek a próbák megmutatják, hogy a hited valódi. Úgy próbálják meg, ahogy a tűz próbálja és tisztítja meg az aranyat – bár a hited sokkal értékesebb, mint a puszta arany. Ha tehát a hited erős marad a sok megpróbáltatásban, az sok dicséretet, dicsőséget és megbecsülést fog hozni neked azon a napon, amikor Jézus Krisztus megjelenik az egész világ előtt.” 1 Péter 1:6-7 (NLT fordítás)

woman-571715_1280.jpg

A pozitív gondolkodásnál többre van szükséged, hogy túléld ezt a világot. Reményre van szükséged. 

Az 1 Péter 1-ben, a biblia 5 okot nevez meg, amiért reményed lehet Jézus Krisztuson keresztül. Az utóbbi Napi Remény üzenetekben 4 okot említettünk ezek közül:

  • Isten kiválasztott téged, mielőtt te választottad Őt.
  • Isten mindig kegyelemmel és irgalommal bánik veled. 
  • Isten biztosította a jövődet.
  • Isten ereje megvéd téged.

És végül, reménykedhetsz, mert Isten felkészít téged az örökkévalóságra. 

Ennek érdekében Ő mindent felhasznál az életedben – a jót, a rosszat, és a csúnya dolgokat is. Ha ezt  egyszer megérted, értelmet fog számodra nyerni az életed. Nem kérdezed többé, "Uram, miért történik ez?", mert tudod, hogy miért: Ő az örökkévalóságra készít fel téged. 

A Biblia ezt mondja: „Örülj igazán! Csodálatos öröm áll előtted, még akkor is, ha sok próbát kell kiállnod egy kis ideig. Ezek a próbák megmutatják, hogy a hited  valódi. Úgy próbálják meg, ahogy a tűz próbálja és tisztítja meg az aranyat – bár a hited sokkal értékesebb, mint a puszta arany. Ha tehát a hited erős marad a sok megpróbáltatásban, az sok dicséretet, dicsőséget és megbecsülést fog hozni neked azon a napon, amikor Jézus Krisztus megjelenik az egész világ előtt.” 1 Péter 1:6-7 (NLT fordítás). 

Ezek a versek hat igazságot mondanak el a problémákról:

A problémák csak ideiglenesek. Nem tartanak örökké.

A problémák szükségesek. Nélkülözhetetlen részei  annak, hogy felkészítsenek a mennyországra.

A problémák különbözőek. Különböző jellegű, méretű és intenzitású próbákat fogsz megtapasztalni. 

A problémák próbára teszik a hitedet. Úgy építed az izmaidat, hogy erőpróbának teszed ki azokat. Ugyanígy, amikor a hited erőpróbának van kitéve, erősödik. 

A problémák megtisztítják az indítékaidat. Istent sokkal jobban érdekli a jellemed, mint a kényelmed. Ő a próbákat fogja felhasználni a jellemed formálására. 

A problémák felkészítenek a jutalmadra. A megpróbáltatások, amiken most keresztül mész, nem is hasonlíthatók a jutalomhoz, ami a mennyországban vár rád.

A most tapasztalt gondjainknak nem örülünk. Gyakran még fájdalmat is okoznak. De a Biblia világossá teszi, hogy ezek erősítik a hitedet. A hited pedig kitartást eredményez benned. 

Ezért lehet reménységed, függetlenül attól, hogy mi történik most az életedben.  

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Hogyan láttad már, hogy Isten a bajokat, a gondokat a hited megerősítésére használja?
  • Hogyan segíthet a mai üzenet igazságának megértése abban, hogy reménységgel élj?
  • Kinek kell ezt a mai üzenetet hallania a környezetedben? Hogyan fogod megosztani vele?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.10.22.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása