Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan maradjunk éhesek Isten iránt?

2023. május 21. 03:00 - ReveSz

No Ordinary Type of Bread (John 6)"Mint újszülött csecsemők a hamisítatlan lelki tejet kívánjátok, hogy azon növekedjetek az üdvösségre"  

(1Péter 2,2)

Vágyódsz, éhes vagy Istenre?

Lehetséges, hogy életed végéig megőrizd Isten iránti lelki éhséget, lelki vágyódásodat? Íme öt módszer a lelki étvágy fenntartására.

1. Emlékeztesd magad arra, hogy Isten mennyire szeret téged!
Minél jobban megérted, hogy Isten mennyire szeret téged, annál jobban fogod szeretni őt. A Biblia azt mondja az Efézus 3:18-19-ben: "Legyen erőtök megérteni ... hogy milyen széles, milyen hosszú, milyen magas és milyen mély az ő szeretete. Tapasztaljátok meg Krisztus szeretetét, bár túl nagy ahhoz, hogy teljesen megértsétek. Akkor teljessé váltok az élet és az erő minden teljességével, amely Istentől származik" (NLT fordítás).

2. Hagyd abba az egészségtelen ételekkel való jóllakást!
Lelki lény vagy, akinek a szívében egy Isten által kialakított űr van, amelyet csak Isten tud betölteni. Ha ezt fizetéssel, státusszal, sikerrel, szenvedéllyel, vagyonnal, hatalommal, presztízzsel vagy bármi mással próbálod betölteni Isten helyett, az nem lesz kielégítő.

A Példabeszédek 15:14 azt mondja: "A bölcs ember éhes a tudásra, míg a bolond szeméttel táplálkozik" (NLT fordítás).

3. Tedd Isten megismerését első számú céloddá!
A boldogság Isten megismerésének egyik gyümölcse. Jézus azt mondja Máté 6,33-ban: "Keressétek először Isten országát és azt, amit Isten kíván. Akkor minden más szükségletetek is teljesülni fog" (NCV fordítás).

4. Minden nap mélyedj el Isten Igéjében!
A Biblia táplálék a lelked számára. Ha csak hetente egyszer étkezel, az nem tartja egészségesen a testedet. Ugyanígy minden nap táplálkoznod kell Isten Igéjéből.

"Mint újszülött csecsemők a hamisítatlan lelki tejet kívánjátok, hogy azon növekedjetek az üdvösségre" (1Péter 2,2).

5. Vedd körül magad más hívőkkel!
Ha olyan emberekkel töltöd az idődet, akiket csak a politika érdekel, akkor téged is a politika fog érdekelni. Ha olyan emberekkel vagy együtt, akiket csak a sport érdekel, akkor a sporttal fogsz törődni. Ha olyan emberekkel találkozol, akiknek életük középpontjában Isten megismerése áll, akkor az lesz a te figyelmed középpontjában is.

Ezért kell csatlakoznod egy keresztényekből álló kis csoporthoz támogatásért - mert amiről beszélgetsz, amikor másokkal vagy, az lesz az, amire éhes leszel. A Példabeszédek 2:20 szerint: "Kövesd a jók lépteit, és maradj az igazak ösvényein" (NLT fordítás).

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Mit jelent Istenre éhesnek lenni, Isten után vágyódni?
  • Hogyan tudod magadat a nap folyamán emlékeztetni Isten szeretetére?
  • Milyen dolgokról beszélgetsz a legtöbbet a barátaiddal, a házastársaddal vagy más családtagokkal? Mennyire táplálják a beszélgetéseid a lelki étvágyadat?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2023.05.14.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása