Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Egyszerű terv a csendességedhez

2023. június 30. 03:00 - managercoach.hu

Checklist, clipboard, document, page, paper icon - Download on Iconfinder

" A szorgalmas tervei biztos nyereséget szereznek, de a mohónak minden vágya csődbe vezet." (Példabeszédek 21,5)

Csendességet tartani olyan, mint bármilyen más tevékenységet csinálni - legalábbis egy szempontból: ahhoz, hogy sikert érj el, segít ha eltervezed mit fogsz csinálni. A Biblia azt mondja: "A szorgalmas tervei biztos nyereséget szereznek, de a mohónak minden vágya csődbe vezet." (Példabeszédek 21,5)

Ha még sohasem tartottál csendességet, akkor lehet, hogy nincs is egy egyszerű és jól működő terved arra, hogyan is kell ezt csinálni. Az egyszerűség nagyon fontos, bármilyen tervről legyen is szó. Ha bonyolult a terved, könnyű eltérülni attól, amit elterveztél. Minden, ami a hatékony csendességben eltöltött időhöz igazán szükséges, az egy Biblia, és egy jegyzetfüzet [fizikai vagy számítógépes/telefonos alkalmazás].

Tehát hogyan is nézzen ki a napi csendesség?

Légy egy kicsit csendben mielőtt Istenhez fordulsz! A Biblia úgy hívja ezt, hogy várni az Úrra. Úgy kezded, hogy leülsz, és egyszerűen csöndben maradsz.

Imádkozz röviden! Kezd egy imádsággal! Kérd Istent, hogy adjon felismeréseket, összpontosítást és tisztánlátást az Ige olvasásakor.

Lassan olvass el egy részletet az Igéből! Ekkor kezdődik el a párbeszéded Istennel. Ő elkezd beszélni hozzád az Igéjén keresztül, te pedig válaszolsz majd neki imában. Olvasd a Bibliát lassan! Ne próbálj gyorsan vagy túl sokat olvasni! Minél lassabban olvasod az Igét, annál jobban rákényszeríted magad, hogy elgondolkozz azon, amit olvasol.

Elmélkedj az Igén! Szánj időt arra, hogy elgondolkozol azon, amit Isten mond. "Rágódj" az Igén, úgy ahogy a tehenek szoktak, amikor újra és újra megrágják a táplálékot. Töprengj az Igerészen, és hámozd ki az értelmét. Nagyon sok jó módszer van arra, hogyan tudsz elmélkedni az Igén.

Írd le amire rájössz! Amikor Isten beszél hozzád Igéjén keresztül, azt tartsd fontosnak annyira, hogy leírd, amit mond neked. Ha leírjuk, amire rájöttünk, az segít jobban emlékezni arra, amit Isten mondott

Imádkozz újra! Továbbra is összpontosíts az Igére! Köszönd meg Istennek azt, amit mutatott neked Igéjében! Beszélj Istennek, hogy mit gondolsz arról, amit Ő mondott neked az Igében. És mondj el neki mindent, ami eszedbe jut!

Nem csak egyféle módon lehet csendességet tartani. De, ha ehhez hasonlóan eltervezed, akkor - a Példabeszédek 21,5 ígérete szerint - hamarosan azt találod, hogy a szorgalmasan megvalósított terveid gyümölcsöző élethez vezetnek.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Gondoltál-e valaha a csendességedre úgy, hogy az egy Istennel folytatott bensőséges párbeszéd?
  • Milyen zavaró tényezőket kell megszüntetned ahhoz, hogy csendességben légy Istennel?
  • Miért nehéz néha lassan olvasni a Bibliát, és azon elmélkedni, amit mond?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023. 06. 23.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása