Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ha elfáradtál, jelezd

2023. december 11. 03:00 - Anita.B

pexels-marcus-aurelius-4064174.jpg“Nem tudtad? Nem hallottad? Az ÚR az örökkévaló Isten; ő alkotta az egész világot. Soha nem fáradt vagy kimerült.”

(Ézs 40,28 GNT fordítás)

Minél nagyobb változás következik be az életedben, annál több időt szükséges Istennel töltened.

Ezt az időt Istennel csendes időnek hívják. Olvasod a Bibliát, imában szólsz Istenhez, és olyan csendben vagy, hogy képes vagy meghallani, amit Isten akar mondani neked.

Amikor kimerült vagy, az Istennel kettesben töltött idő egy nagyszerű stabilizátor az életedben. Szintén a legjobb feltöltődés, amikor erőtlen vagy. Mindnyájan sok feszültségen megyünk keresztül az utóbbi években, és néhányunknak már nincs annyi ereje, mint korábban. A krónikus stressz kimerített minket, hiszen annyi minden változott az életünkben.

Fáradtnak érzed magad? Ez természetes. Ezt teszi a folytonos feszültség a testünkkel. Nem számít, mennyit aludtunk éjszaka, fáradtan ébredünk vagy a nap néhány órájában vonszoljuk magunkat. Ha úgy érzed, épp, hogy csak boldogulsz, nem vagy egyedül.

Ha túlterheltnek, kimerültnek, stresszesnek érzed magad, és mintha alig lennél képbe, akkor emlékezz az Ézsaiás 40:28-ra: “Nem tudtad? Nem hallottad? Az ÚR az örökkévaló Isten; ő alkotta az egész világot. Soha nem fáradt vagy kimerült” (GNT fordítás).

Isten hat nap alatt teremtette az egész univerzumot — és csak a hetedik napon pihent meg, hogy mintázzon nekünk egy Szombatot (Sabath-ot). Sosem fárad el! Sosem túlterhelt vagy kimerült. Sohasem stresszes. Bármivel megbirkózik — beleértve mindazt, amivel te nem tudsz.

Ha kimerült vagy, ne gyors megoldás után kutass. Ne egy parancsikont keress. Ne küzdj olyan változások ellen, amelyeket nem tudsz irányítani. Ehelyett minden nap tölts időt Istennel.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Lehet, hogy azt gondolod, nincs időd elcsendesedni, de arra szánunk időt, ami számunkra a legfontosabb. Mik azok a dolgok, amelyekre a legtöbb időt fordítod?
  • Észrevetted a különbséget abban, hogy hogyan érzed magad és hogyan bánsz másokkal, ha csendes idővel kezded a napodat? Milyen tekintetben?
  • Hogyan befolyásolná a folytonos feszültségedet az, ha minden héten tartanál egy Sabath pihenőnapot?

 

*(Daily Hope of Rick Warren, 2023.12.04.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása