Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Másképpen gondolkozol, megváltozik az életed

2024. február 23. 03:00 - csmsdvd

"Akik Lélek szerint élnek, a Lélek dolgaira gondolnak. A test által uralt elme halál, a Lélek által ural elme pedig élet és békesség.” (Róm 8,5-6 NIV fordítás)

Nem frusztrációval és stresszel teli életre ítéltettél. Nem kell leragadnod a fájdalmaidban, szokásaidban, és elakadásaidban. Isten valami sokkal jobbat szánt neked.

Mindannyian békére és szabadságra vágyunk, és a jó hír az, hogy ez közelebb van annál, mint gondolnád.

A Biblia azt tanítja, hogy azok számára, akik Jézust követik, a béke egy gondolkodásmód. Ha nem vagy békében magaddal, az a te döntésed.

A következő néhány hónapban a gazdaság több mint valószínű, hogy nem fog változni. A munkahelyi helyzeted nem fog változni. A megromlott kapcsolataid talán nem gyógyulnak meg.

De a gondolkodásmódod megváltozhat. Ez lesz a különbség az önpusztító és a békés élet között.

A Biblia azt mondja Pál rómaiakhoz írt levelének 8. fejezetének 5. és 6. verseiben: „Akik Lélek szerint élnek, a Lélek dolgaival törődnek. A test által uralt elme halál, a Lélek által ural elme pedig élet és békesség.” (NIV fordítás)

Kérd a Szentlelket, hogy adjon neked jobb gondolatokat, olyanokat, amelyek békét hoznak, nem pedig frusztrációt. Másképp kell látnod a helyzetedet: a Szentlélek módján.

Úgy nézel-e az életedre, ahogy mindig is látod, vagy úgy, ahogy Isten teszi? Ne feledd, hogy "a test által uralt elme halál". Ha úgy döntesz, hogy a saját szemüvegen keresztül nézed a helyzetedet, az önpusztító.

Kérd a Szentlelket, hogy az önpusztító gondolatokat cserélje le az övéire. Amikor valami negatív dolog van az életedben, ne állj ellen neki. Helyettesítsd azt.

Ha bekapcsolod a tévét, és olyasmi van, amit nem akarsz nézni, vagy amit nem kellene nézned, nem ülhetsz csak úgy ott, és mondhatod magadnak, hogy nem kellene nézned. Csatornát kell váltanod. Azonnal átváltasz.

Te választod meg, hogy mivel foglalkozol. Kérd a Szentlelket, hogy adja meg neked azokat a gondolatokat, amelyekre összpontosítanod kell. Ő meg fogja tenni! Meg fogja változtatni a perspektívádat. És ez megváltoztatja az életedet.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Milyen konkrét módon vagy hajlamos negatívan tekinteni az életedre?
  • Milyen helyzetet nézel a feszültség és a stressz szemüvegén keresztül? Mit gondolsz, mi Isten véleménye a helyzetedről?
  • Hogyan segíthet a Szentírás memorizálása abban, hogy "csatornát válts" az elmédben, hogy a Szentlélek szemüvegén keresztül nézd az életedet?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.02.16.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása