Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Túlhajszoltság helyett legyen Isten békessége benned

2023. január 15. 03:00 - csmsdvd

alvo-barany.jpg

„Nincs értelme korán reggeltől késő estig dolgoznod, félve attól, hogy éhen fogsz halni. Isten azt szeretné, hogy az, akit szeret, eleget pihenjen.” (Zsolt 127,2,14 TLB fordítás)

Tudod, hogy a juhok nem szeretnek lefeküdni? Az emberek is ilyenek! Csakhogy ha nem akarsz lassítani, Isten majd kikényszeríti, hogy pihenj.

Az Isten szerinti élet azt jelenti, hogy hagysz időt a pihenésre. Ez nemcsak az egyetlen helyes, hanem az egyetlen egészséges módja is annak, hogy egészségesen  élj.

 A Zsoltárok könyve 127. fejezetének 2. verse szerint: „Nincs értelme korán reggeltől késő estig dolgoznod, félve attól, hogy éhen fogsz halni. Isten azt szeretné, hogy az, akit szeret, eleget pihenjen.” (TLB fordítás)

Isten azt akarja, hogy ne térj le, ne kóborolj el a helyes útról. A nyugtalanság és túlhajszoltság kimerültséghez vezet, testi, lelki és szellemi fáradtsághoz. Az utóbbi kettő kipihenéséhez ráadásul többre van szükséged, mint csak alvásra.

Isten egyik héber neve Jehova Shalom, ami azt jelenti, „Én vagyok a békesség Istene” . Jézus ezt mondja a János evangéliuma 14. fejezetének 27. versében: „Egy ajándékot hagyok  itt nektek – az elme és a szív békességét. És a békesség, amit én adok, egy olyan ajándék, amit a világ nem tud megadni. Tehát ne nyugtalankodjatok és ne féljetek." (NLT fordítás)

Ha Isten azt mondja, hogy ajándékul adja a békességet, akkor ezt így is gondolja. Ez nem olyan, amiért meg kell dolgoznod. Nem olyan, amit ki tudsz érdemelni vagy el tudsz kérni. Ez egyszerűen egy ajándék, amit el kell fogadnod, és ami már ma is elérhető a számodra.

Egy másik fordítás szerint Jézus ezt mondja: „Fáradt vagy? Kimerült? Kiégtél már a vallásosságtól? Gyere hozzám! Gyere el velem, és helyreáll az életed. Megmutatom, hogyan nyugodhatsz meg igazán. Járj velem, és dolgozz velem –  figyeld, ahogy én csinálom. Tanuld  meg a kegyelem nyugodt ritmusát. Nem teszek rád semmi olyan terhet, ami súlyos vagy nem neked való. Legyél mindig velem, és megtanulsz szabadon és könnyedén élni.”(Mt 11,28-30  The Message fordítás).

Jézus azt mondja, ha követed Őt, Ő könnyíteni fog a terheden. Megnyugodhatsz az ígéretében!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Az, hogy Isten békessége van az életünkben nem azt jelenti, hogy életünk problémamentes. Hogyan lehet mégis a problémák közepette békességünk?
  • Lehet, hogy egy rövid szunyókálás a legszellemibb dolog, amit ma tehetsz. Mi az, ami nem engedi, hogy pihenj, még ha csak egy rövid időre is, amikor szükséged van rá?
  • Valld meg Istennek, hogy mi az oka a túlterheltségednek, hogy stresszes élet helyett egészséges életet élhess.

Készen állsz, hogy megtaláld a megnyugvást Istennel? Az első lépés a megnyugvás felé, hogy Istennel békességre jutsz azáltal, hogy elfogadod Jézust mint Uradat és Megváltódat. Kezdd ezzel az egyszerű imával:

Drága Istenem, nem akarom, hogy a bűneim elválasszanak többé Tőled. Megígérted, hogy ha hiszek Jézusban, minden bűnt és rosszat, amit tettem, Te megbocsátod, hogy megmutatod életem értelmét és célját, befogadsz engem a családodba, és egy nap a mennyországba viszel, hogy örökké Veled legyek.

Jézus, megvallom neked a bűneimet, és hiszem, hogy te vagy a Megváltóm. Bizalommal elhiszem, amit mondasz, hogy az üdvösség kegyelemből van, hit által, és nem azáltal, amit teszek. Kérlek, jöjj Úrként az életembe. A mai nappal átadom neked az életem.

Szeretnék olyan életet élni, amilyen életre te teremtettél, egy békés és nyugalmas életet, és szeretnélek az életem hátralevő részében Téged szolgálni. Jézus nevében imádkozom. Ámen.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.01.08.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása