Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ha üldöznek, válaszd a dicsőítést az aggódás helyett!

2023. június 03. 03:00 - daniella_89

 9_5_22_meaningofworship-1024x683-1-538x218.jpgHa szenvedtek azért, mert az igazságért munkálkodtok, Isten megjutalmaz majd érte. Tehát ne aggódjatok, vagy féljetek amiatt, hogyan bánnak veletek! Helyette dicsérjétek Krisztust, mint életetek Urát! Ha pedig valaki a hitetek reménységéről kérdez, mindig álljatok készen válaszolni.” (1Pt 3,14­­–15, NLT fordítás) 

A kereszténység nem való félénk, puhány, vagy bizonytalan embereknek. Jézus követésében, bátor férfiakra és nőkre van szükség.

Te mit szenvedsz el, ha követed Krisztust? Nem valószínű, hogy - ellentétben a világ más részein elő hívőkkel - neked valaha is részed lett volna kegyetlen elnyomásban. De az valószínű, hogy hitedért minden egyes nap csendes elnyomásban és üldöztetésben részesülsz, mivel a legtöbb ország kultúrája egyre inkább istentelenné és keresztény-ellenessé válik.

Nem számít, hogy honnan jöttél, mert amikor a hited miatt üldöznek, természetes, ha félsz. Szóval, hogyan szabadulhatsz meg az üldöztetés, az elnyomás, a kirekesztés miatti félelmedtől? Hogyan szabadulhatsz meg az aggodalmaktól, hogy megbélyegeznek? Hogyan szabadulhatsz meg az kitaszítás miatti félelemtől?

Töltekezz fel Isten szeretetével! A Biblia azt mondja, hogy "A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet" (1János 4,18). Amikor üldöznek, Isten szeretetére kell koncentrálnod! Azok az emberek, akik Isten szeretetében bíznak, nem félnek az megbélyegzéstől. Nem aggódnak amiatt, hogy kirekesztik őket.

A Biblia azt mondja Péter első levelében a 3. rész 14–15. versében: „Ha szenvedtek azért, mert az igazságért munkálkodtok, Isten megjutalmaz majd érte. Tehát ne aggódjatok, vagy féljetek azért, hogy hogyan bánnak veletek! Helyette dicsérjétek Krisztust, mint életetek urát! Ha pedig valaki a hitetek reménységéről kérdez, mindig álljatok készen válaszolni.” (NLT fordítás)

Két választásod van, amikor nyomás nehezedik rád azért, hogy elhallgasd a Krisztusba vetett hitedet: aggódhatsz, vagy dicsőíthetsz. Ez azt jelenti, hogy pánikolhatsz, vagy imádkozhatsz. Egyik esetben a problémára, a nyomásra és a zaklatásra koncentrálsz, a másik esetben pedig, Istenre figyelsz.

Amikor a hited miatt üldöznek, akkor nyomás, kényszer alá helyeznek. Ne a kényszer-érzésre figyelj, hanem koncentrálj Istenre! Más szóval: válaszd a dicsőítést, - hiszen az Istenre való fókuszálás, valójában dicsőítés!

A következő alkalommal, amikor a hited miatti kényszert, üldöztetést, kirekesztést érzel, inkább dicsőíts az aggódás helyett!

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Milyen módon éreztél már a hited miatt,  a világ részéról nyomást, kényszert, üldöztetést?
  • Az 1Péter 3,14 azt mondja, Isten megjutalmaz, ha szenvedsz az igazságért. Mit gondolsz, hogyan jutalmaz ezért?
  • Amikor a hited miatt kiközösítést, üldözést szenvedtél el, hol találtál bizonyosságot Isten szeretetére?

* (Daily Hope by Rick Warren, 2023.05.27. Ford.: Lilla:), daniella_89)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása