Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Aggodalmaskodhatsz, vagy inkább dicsőítheted az Urat

2024. szeptember 15. 03:00 - R.K.A.

 

2024_09_08_kep.jpg

„Ha azért szenvedtek, mert azt teszitek, ami helyes, Isten megjutalmaz érte. Ne aggódjatok tehát, és ne féljetek a fenyegetéseiktől. Ehelyett Krisztust imádjátok, mint életetek Urát. És ha valaki arról kérdez, hogy hívőként miben reménykedtek, mindig álljatok készen arra, hogy megmagyarázzátok.”

1 Péter 3,14-15 (NLT fordítás)

A kereszténység nem a gyenge, gyáva vagy félénk embereknek való. Jézus követéséhez bátor férfiakra és nőkre van szükség.

Vannak a világon hívők, akik olyan szörnyű szenvedéseket élnek át, amilyeneket a legtöbben közülünk soha nem fognak megismerni. Mennyibe kerül neked Krisztus követése? Nem valószínű, hogy valaha is erőszakos támadásban lesz részed. De minden egyes nap szembe kell nézned a néma elnyomással, ahogy a kultúra egyre inkább szekularizálódik és keresztényellenessé válik.

Amikor a hited miatt ellenállásba ütközöl, természetes, hogy félsz. Hogyan szabadulhatsz meg tehát az ellenállástól való félelemtől? Hogyan szabadulhatsz meg a rosszallástól való félelemtől? Hogyan szabadulhatsz meg az elutasítástól való félelemtől?

Be kell töltekezned Isten szeretetével. A Biblia azt mondja, hogy a szeretetben nincs félelem, és a tökéletes szeretet kiűz minden félelmet. Amikor ellenállással szembesülsz, Isten irántad való szeretetére kell összpontosítanod. Azok az emberek, akik Isten szeretetének bizonyosságával élnek, nem félnek az elutasítástól. Nem félnek a rosszallástól.

A Bibliában azt olvassuk Péter első levelének 3. fejezetében, a 14-15. versben: „Ha azért szenvedtek, mert azt teszitek, ami helyes, Isten megjutalmaz érte. Ne aggódjatok tehát, és ne féljetek a fenyegetéseiktől. Ehelyett Krisztust imádjátok, mint életetek Urát. És ha valaki arról kérdez, hogy hívőként miben reménykedtek, mindig álljatok készen arra, hogy megmagyarázzátok.” (NLT fordítás)

Amikor úgy érzed, hogy nyomást gyakorolnak rád azért, hogy hallgass a Krisztusba vetett hitedről, két választásod van: aggodalmaskodhatsz, vagy dicsőítheted Istent. Ez azt jelenti, hogy vagy pánikba esel, vagy imádkozol. Vagy a problémára, a nyomásra és az üldözésre koncentrálsz, vagy pedig Istenre.

Fordíts hátat a feszültségnek, amit érzel, és fordítsd a figyelmedet Isten felé. Meg kell változtatnod a fókuszt! Ezt jelenti Isten imádata – összpontosítás Istenre. Amikor ellenállással szembesülsz, fordítsd figyelmedet szerető mennyei Atyád felé. Válaszd Isten dicsőítését az aggodalom helyett.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hol találhatod meg Isten szeretetének bizonyosságát?
  • Mit gondolsz, hogyan jutalmazza meg Isten a szenvedésedet azért, mert azt teszed, ami helyes?
  • Milyen ellenállással szembesültél már a hited miatt?

 

* (Daily Hope by Rick Warren, 2024.09.08.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása