Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan nézz szembe a félelmeiddel és a határozatlanságoddal

2024. március 24. 03:00 - Anita.B

pexels-karolina-grabowska-4386156.jpg“Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.” Péld 3,5-6

Minden határozatlanság gyökere a félelem. Mindannyian más-más félelmekkel küzdünk. Félünk, hogy hibát követünk el és szégyenbe hozzuk magunkat. Félünk, hogy nem tudjuk befejezni, amit elkezdtünk. Félünk, hogy nem vagyunk elég jók.

Az egyik félelem, amely visszatart bennünket a döntéshozataltól, az a rosszallástól való félelem. A Példabeszédek könyve 29. részének 25. verse azt mondja “Az emberektől való rettegés veszélyes csapda, de az ÚRban való bizalom biztonságot jelent” (TLB).  Abban a pillanatban, hogy elkezdesz aggódni amiatt, hogy mások mit gondolnak, vége, mert a rosszallástól való félelem mindig rosszabb, mint maga a rosszallás.

Tehát hogyan szabadulhatsz meg egy bizonyos félelemtől? Csak egy út van: Nézz szembe vele, és tegyél ellene. Tedd azt, amitől a legjobban félsz!

De hogyan tedd meg ezt a lépést? Hitben. A félelem egyetlen ellenszere a hit. Hittel kell lépned. Bíznod kell Istenben és meg kell tenned az első lépést.

Minden nagyobb döntéshozatalnál, miközben a Saddleback Gyülekezet növekedett, féltem. De így is haladtam előre.

A bátorság nem a félelem hiánya; a bátorság az, hogy a félelmed ellenére is tovább haladsz. Ha nem félsz, nincs szükséged bátorságra. A bátorság azért jön, mert halálra vagy rémülve, de ugyanakkor biztos vagy abban, hogy Isten mit vár el tőled, így mégis megteszed.

A Példabeszédek könyve 3. részének 5. és 6. versei ezt mondják, “Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet”.

Isten támogatja azokat, akik hitben mozognak. Tehát a kérdés, amit fel kell tenned: Hol kell bíznod Istenben? Addig nem bíztál benne igazán, amíg nem próbáltál valami olyasmit, amire saját erődből nem vagy képes.

Nem tudom, milyen döntést kell meghoznod, de fel kell rá készülnöd, majd hittel meglépned. Miért? Mert a döntéseid határozzák meg a jellemedet és a sorsodat. Kötelezd el magad az Úr mellett, és ő megadja neked a bölcsességet és a bátorságot, hogy meghozd azt a döntést, ami közelebb visz ahhoz, akivé teremtett.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan tartottak vissza a félelmeid az életben attól, hogy lépj?
  • Van olyan meghozandó döntés amely megköveteli, hogy bízz Istenben? Milyen hitbeli lépésről gondolod, hogy várja tőled, hogy megtedd?
  • Ha minden döntésedet az Úrra bíztad volna, mit gondolsz, miben lenne más az életed, mint ma?

*(Daily Hope by Rick Warren 2024.03.17.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása