Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Soha ne légy zavarban, ha ki kell állnod az igazság mellett

2015. november 16. 03:00 - FodorImi

„Nem szégyen, ha valaki azért szenved, mert keresztény. Dicsőítsd Istent azért a kiváltságért, hogy az Ő nevéről neveznek!” (1 Péter 4:16, NLT második kiadás)

Soha ne érezd zavarban magad, ha kiállsz az igazság mellett és azt teszed, ami helyes. Az 1 Péter 4:16-ban azt mondja a Biblia: „Nem szégyen, ha valaki azért szenved, mert keresztény. Dicsőítsd Istent azért a kiváltságért, hogy az Ő nevéről neveznek!” (NLT, második kiadás)

Hadd tegyek fel néhány kérdést: Ha valaki megbánt, abba belehalsz? Nem.  És ha megaláznak? Abba se halsz bele. Ha valaki egy bizonyos névvel illet vagy megbélyegez, mert kiálltál Krisztus mellett, az bánt téged? Nem. És ha néhány troll az interneten megpróbál heccelni és vitába vonni, azzal meg tud bántani téged? Nem. Nem fogsz ebbe sem belehalni.

Meg kell értened valamit, ami szabadságot hoz az életedbe: nem kell kivívnod más emberek elismerését és tetszését ahhoz, hogy boldog légy.

Lehet, hogy sok éven át úgy éltél, hogy próbáltál megfelelni másoknak és próbáltad elnyerni az emberek tetszését. Sajnálom, de azt kell, hogy mondjam, ha eddig nem sikerült, ezután sem fog. A jó hír azonban az, hogy nincs is rá szükséged. Nem kell senkinek megfelelned ahhoz, hogy boldog légy.

Teljesen mindegy, mit teszel az életben, mindig lesz valaki, akinek nem fog tetszeni. Nem tudod elkerülni mások rosszallását. Ha pedig mindenképpen szembekerülsz az emberek nemtetszésével, akkor az inkább azért legyen, mert a jó és helyes dolgokat teszed, nem pedig a rosszat.

Fontos emlékezned erre, amikor ellenállással kerülsz szembe. Ha az emberek véleménye többet jelent neked Isten véleményénél, akkor felőrlődsz, amikor az emberek a Jézusba vetett hitedért támadnak meg. Ha azonban Istenre összpontosítasz és arra, amiről tudod, hogy helyes, akkor erősen fogsz állni.

„Álljatok ellene [a Sátánnak], legyetek szilárdak a hitetekben. Emlékezzetek, hogy hívő testvéreitek szerte a világon ugyanilyen szenvedéseken mennek keresztül, mint ti.” (1 Péter 5:9)

Beszéljetek róla

  • Gondolj egy olyan alkalomra, amikor ki tudtál volna állni Jézus Krisztus mellett és az igazság mellet. A mások elismerése utáni vágy hogyan befolyásolta azt, amit tettél?
  • Hol találsz bátorítást, ha arra van szükséged, hogy erős maradj, mert az emberek a hitedért támadnak?
  • Miért segít, ha tudod, hogy más hívők is szenvednek az evangéliumért?

* (Daily Hope by Rick Warren, 2015.11.09.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása