Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Közös munkával Jézushoz vezetni az embereket

2017. május 07. 03:00 - magyarosijulia

„Mindez pedig Istentől van, aki megbékéltetett minket önmagával Krisztus által, és nekünk adta a békéltetés szolgálatát.” (2Kor 5:18b)

Neked és nekem ugyanaz a misszió adatott, mint Jézusnak. Az egyik legfontosabb kegyelmi cselekedet, amit megtehetünk.

A Biblia azt írja: „Mindez pedig Istentől van, aki megbékéltetett minket önmagával Krisztus által, és nekünk adta a békéltetés szolgálatát.” (2Kor 5:18b). A missziód egyszerűen az, hogy továbbadd másoknak ugyanazt az örömhírt Isten szeretetéről, amit neked is elmondott valaki.

De Isten nem várja el, hogy egyedül töltsd be ezt a küldetést. Keresztyéneket ad melléd, hogy támogassanak. Tulajdonképpen az evangélizálás olyan dolog, amit egy kis csoportként lehet megtenni.

Isten egy csodálatos példát adott erre a Lukács 5:17-26-ban. Egy csapat barátról szól, akik elhoztak valakit Jézushoz. Nem tudtak bejutni a házba, ahol Jézus volt, ezért leengedték a lebénult barátjukat a tetőbe vágott lyukon egy hordágyon, minden kellős közepén, pont Jézus elé. Jézust lenyűgözte a hitük, majd azt mondta az embernek, hogy keljen fel és járjon, az pedig rögtön meg is tette! Az embereket lenyűgözte!

Ebben a csodálatos történetben Isten mutat öt elvet, hogy miként szólíthat meg a kiscsoportod embereket, és hogyan tudod betölteni az Istentől kapott küldetésedet ebben a világban.

  • Az együttérzés elve: Ez a kis csoport törődött annyira a magatehetetlen barátjukkal, hogy tegyenek valamit a fájdalma enyhítésére. Az irgalmasság nem csak egy érzés, hanem cselekvő szeretet!
  • Az együttműködés elve: Isten kijelölt mindegyikünknek egy feladatot. Pál azt mondja: „Én ültettem a magot és Apollós öntözte." (1Kor 3:6, BSB fordítás). Más szavakkal, nem kell neked mindent megtenned, de meg kell tenned a részedet. Isten pedig meg fog jutalmazni érte.
  • A hit elve: Jézus azt mondja, hogy a béna barátainak a hite gyógyította meg őt. Senki sem esik kívül Isten szeretetétől! Isten arra szakosodott, hogy megtegye a lehetetlent. Tehát ne mondj le azokról az emberekről, akikkel törődsz! Legyen hited abba, hogy Isten mit tud tenni az életükben.
  • A cselekvés elve: A barátoknak volt egy terve, majd meg is valósították. A béna embernek szüksége volt másokra, hogy Jézushoz menjek, mert egyedül nem tudott eljutni Hozzá.
  • A kitartás elve: A barátok elbátortalanodhattak volna, amikor nem tudtak bemenni az ajtón a tömeg miatt, de ők nem adták fel! Eltökéltségről tettek bizonyságot. Azt gondolták, hogy bármibe is kerül, eljuttatják a barátjukat Jézushoz!

Hajlandó vagy átmenni a tetőn is egy barátért? Mindenkinek meg kell ismernie Jézust! Jézus nélkül az embereknek nincs reményük az örökkévalóságba. Az a keresztyén, akit nem érdekelnek az elveszettek, tulajdonképpen azt mondja: Nem érdekelsz, felőlem mehetsz a pokolba! A Biblia viszont azt írja: „Az Úr ... nem azt akarja, hogy bárki is elvesszen, hanem, hogy mindenki megtérjen." (2Pt 3:9, NKJV fordítás).

Ne csüggedj el és ne add fel! Folytasd az imádkozást, a kérést, a meghívást és a munkát, hogy megnyerd azt a személyt Jézusnak!

Segíteni az embereknek a Mennyországba jutni a legnagyobb kegyelmi cselekedet, amit értük tehetsz!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Kik azok a barátok (vagy családtagok), akik segíthetnek valakit Jézushoz vinni?
  • A kiscsoportodban egyezzetek meg 4-5 emberben, akit Jézushoz akartok vinni kiscsoportként.
  • A fent említett öt elv közül, melyik területen szeretnél leginkább növekedést látni, amint azon munkálkodsz másokkal, hogy Jézushoz visztek embereket?

*(Daily Hope By Rick Warren, 2017.04.30.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása