Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Add át a jövődet Istennek!

2021. október 22. 03:00 - Besther

hand-g0d7210bf0_1920.jpg

„Bízzál az ÚRban teljes szíveddel, és ne a saját megértésedre támaszkodj! Minden módon ismerd el őt, és ő egyenessé fogja tenni ösvényeidet.” (Péld 3,5–6 ESV)

Az átadás azt jelenti, hogy Istenre bízzuk a jövőt. A példabeszédek könyve 3. fejezetének 5–6. verse ezt mondja: „Bízzál az ÚRban teljes szíveddel, és ne a saját megértésedre támaszkodj! Minden módon ismerd el őt, és ő egyenessé fogja tenni ösvényeidet.” (ESV)

Életed mely területét nem adtad át Istennek? Talán átadtad a konyhát és a nappalit, de mi a helyzet életed hálószobájával? Mi lesz életed gardróbjával és garázsával?

Közületek néhányan nem adták át Istennek a szexuális életüket. Azt mondod: „Tudom, Isten azt mondja, hogy nincs szex, csak a házasoknak, de én ezt a magam módján fogom csinálni.” Ezért vagy feszült.

Néhányan nem adták át Istennek a pénzügyüket. Azt gondolod: „Tudom, hogy Isten azt mondja, hogy adjam neki az első 10 százalékot, de nem engedhetem meg magamnak, hogy tizedet fizessek.” Ezért vagy feszült.

Páran nem adtátok át a kapcsolataitokat Istennek. Azt mondod: „Tudom, hogy meg kellene bocsátanom annak az embernek, aki megbántott, de nem fogok.” Ezért vagy feszült.

Van, aki nem adta át egy titkos bűnét Istennek. Vagy egy sérelmét, szokását vagy elnapoltad, hogy átadd Istennek.

A legfontosabb dolog: átadtad az életedet Jézus Krisztusnak?

Add át ma, és bízd a jövőt Istenre!

Az önátadás azt mondja Istennek: „A háborúnak vége. Nem fogok veled többé harcolni. Békességet szeretnék, nem feszültséget.”

Nem fáradtál bele az Istennel való háborúskodásba? Itt az ideje abbahagyni a harcot. Az Istennek való önátadás a hit végső kifejezése.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Életed mely területét vagy területeit nem adtad még át Istennek?
  • Mit gondolsz, a meg nem vallott bűn miért okoz feszültséget?
  • Milyen lépésre van szükséged ma ahhoz, hogy átadd Istennek azt, ami a legtöbb feszültséget okozza neked?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.10.15.)

(ESV: Az angol nyelvű English Standard Version bibliafordítás rövidítése.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása