Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ez nem rólad szól!

2024. február 09. 03:00 - csmsdvd

20240202_2.png

„A mi üzenetünk nem rólunk szól. Hanem Jézus Krisztusról, a mi Urunkról. Az ő kedvéért vagyunk a szolgái" (1Kor 4,5 GW fordítás).

Minél inkább énközpontú életet élsz, annál  hajlamosabb vagy a csüggedésre. Minden alkalommal, amikor elfelejted, hogy nem rólad van szó, önteltség, félelem vagy keserűség lesz úrrá rajtad. Ezek az érzések mindig elbátortalanodáshoz vezetnek, mert mindig csak magadra koncentrálsz.

A Biblia azt mondja Pál korinthusiakhoz írt második levelének 4. fejezete 5. versében: „A mi üzenetünk nem rólunk szól. Hanem Jézus Krisztusról, a mi Urunkról. Az ő kedvéért vagyunk a szolgái" (GW fordítás).

Ez nem rólad szól! Isten helyezett téged erre a földre, és van egy üzenete a világ számára, amit rajtad keresztül akar hirdetni. Azonban ebben nem te vagy a lényeg, hanem Jézus Krisztus.

Azért választottam ezt a négy szót  – „Ez nem rólad szól!" - a The Purpose Driven Life (A céltudatos élet) című könyvem első mondatának, mert ez megy leginkább szembe a mai világ üzeneteivel. A társadalomban szinte minden - dalok, videojátékok, tévéműsorok, hírek és reklámok - azt hirdeti, hogy először magadra kell gondolnod.

Néha azt kívánom, bárcsak ne tettem volna bele ezt a mondatot a könyvbe, mert fogalmam sem volt róla, hogy életem hátralévő részében folyamatosan tesztelni fognak ezzel a mondattal. Naponta hússzor el kell ismételnem magamban, amikor valaki dicsér, kritizál, tévesen ítél meg vagy nem ért velem egyet: „Ez nem rólam szól!", mert ha magamra koncentrálok, akkor elkedvetlenedek.

Ehelyett arra fókuszálok, amit Pál mond a mai igeversben: Jézusért vagyunk szolgák! Ez azt jelenti, hogy amiatt vagyunk motiváltak mások szolgálatára, amit Jézus tett értünk.

Istent mindig jobban érdekli, hogy miért teszed azt, amit teszel, mint az, amit teszel. Őt a szíved szándéka érdekli. Az, hogy miért teszel valamit, mindig meghatározza, hogy meddig fogod tudni csinálni. Ha önző okokból cselekszel, az nem az igazi. Előbb-utóbb elkedvetlenedsz, és abbahagyod.

Ha a cselekedeteidben az ösztönöz, hogy hirdesd az örömhírt és dicsőítsd Jézust, akkor nem lesz megállás!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Hogyan bátorítanak a hozzád legközelebb álló emberek arra, hogy krisztusi alázattal szolgálj másoknak?
  • Hogyan motivál téged Jézus irántad érzett szeretete arra, hogy többet gondolj másokra, mint magadra?
  • Hogyan bátorít téged Isten, amikor megvan a megfelelő motivációd?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.02.02.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása