Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Maradj csendben és figyelj, hogy meghallhasd Istent!

2023. április 18. 03:00 - csmsdvd

kert_csk.png

„Figyelj csak ide, Jób! Állj meg, és gondold meg Isten csodáit!”

(Jób 37,14)

Amikor Isten egy vágyat, egy álmot jelent ki neked, az első időszakot arra használja, hogy növekedjen a hited. Ahhoz viszont, hogy meghallhasd ezt az álmot, meg kell hallanod Isten hangját, ami azt jelenti, hogy le kell csendesítened a körülötted lévő hangokat.

A Biblia azt mondja Isten halkan, visszafogott hangon szól, nem tudod őt meghallani a zűrzavaros élet viharában. Nem tudod meghallani Istent a bekapcsolt TV előtt, vagy ha elvonnak tőle a napi teendőid.

 Azt is gondolhatnád, Isten sohasem beszél hozzád. De lehet, csak úgy tűnik, hogy nem beszél veled, mert sohasem vagy annyira csendben, hogy meghallhasd őt!

Talán azt gondolod, Isten sosem szól hozzád. De taán csak így tűnik, mivel sosem csendesedsz el eléggé előtte!

Valami mindig jár az agyadban, a heti tervekre gondolsz, az közösségi médiákat pörgeted, vagy visszagondolsz egy kemény tárgyalásra a főnököddel. Miközben Isten próbál elérni életed telefonvonalán, de csak foglalt hangot hall.

Ahhoz, hogy meghalld Istent, szükséged van elcsendesedésre, és arra, hogy időt szakíts egyedül lenni vele.

A Biblia azt mondja Jób könyvének 37. fejezetének 14. versében: „Figyelj csak ide, Jób! Állj meg, és gondold meg Isten csodáit!

Isten időt szeretne tölteni  veled. Mintha azt mondaná: „Állj meg, maradj csendben, légy magadban, tanulj egyedüllétet, hogy tudjak hozzád szólni.”

Van-e értelme egy napot szánni arra, hogy megtudd Isten mit álmodott neked? Szántál-e valaha egy egész napot arra, hogy semmit se tegyél csak Istennel légy?

Íme ezeket tehetnéd egy ilyen napon: Beszélhetsz Istenhez imádságban. Hagyhatod, hogy Isten a Biblián keresztül szóljon hozzád. Pihenhetsz. Gondolkodhatsz. Leírhatod azokat a gondolatokat, amiket ő juttat eszedbe. Felállíthatsz néhány célt. Átnézheted a naptáradat. Fontossági sorrendet alakíthatsz ki. Töltheted a napot azzal, hogy felteszed a kérdést: „Istenem merre akarsz vinni engem? Melyik irányba akarod, hogy induljak?”

Aztán kialakíthatsz egy szokást, hogy minden nap csendes, nyugalmas időt tölts Istennel. Tudom, nem töltheted minden napodat csendben, nyugalomban Istennel, de kijelölhetsz mindennap egy kis időt. Naponta a kis csendes idő is lehet olyan, mint egy egész nap Istennel, csak rövidebb.

Emlékezz: Isten azokhoz az emberekhez szól, akik időt szánnak arra, hogy hallgassanak rá, nem csak egy nap, hanem rendszeresen.

Érzékeltél-e már magadon lelki hullámzást? Szánjál időt arra, hogy csendben, nyugalomban légy Istennel. Meglepődsz majd, mennyi mindent akar neked mondani!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Gondolj azokra a csendes időkre, amiket Istennel töltöttél. Mennyi időt töltesz csendben és nyugalomban Istennel, hogy beszélhessen hozzád?
  • Hallottad-e már Istent szívhez szólóan szólni? Hogyan csendesíted és nyugtatod le magad, hogy hallhasd őt?
  • A mai nap milyen zavaró tényezőt kell kiiktatnod magad körül, hogy csendben és nyugalomban lehess Istennel?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2023.04.11.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása