Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az formálja az életed, ami mellett elkötelezed magad

2015. július 07. 03:00 - angie.keyr

Mivel minden körülöttünk elmúlik, szent és Istennek tetsző életet kell élnünk! 2Péter 3:11 (LB ford.)

Nem kell értened a döntésed minden vetületét, amikor úgy döntesz hogy Jézust követed. Egyszerűen csak válaszolnod kell a hívására és el kell határoznod, hogy követed Krisztust.

Az elhatározásaid jobban formálják az életed, mint bármi más. Az elhatározásaid segítik a növekedésedet, vagy elpusztítanak, de így vagy úgy, meghatároznak téged.

Mondd el milyen elhatározásodhoz vagy hűséges, és megmondom mi lesz belőled 20 év múlva, mert azzá válunk, amihez elkötelezettek vagyunk.

Az elhatározásnak ezen a pontján veszíti el a fonalat a legtöbb hívő, hogy Istennek mi is a célja az életükkel. Sokan félnek bármi felé is elkötelezettnek lenni, és csak sodródnak az életben. Mások csak nagyjából határozzák el magukat, de nem teljes szívvel. Ez belső vívódást okoz, ami frusztrációhoz és középszerűseéghez vezet. Mások teljesen elkötelezik magukat világi célok mellett, például gazdagok, vagy híresek akarnak lenni, végül csalódottakká és keserűekké válnak.

Minden döntésnek következménye van az örökkévalóságban, úgyhogy bölcsen kell döntened: "Mivel minden körülöttünk elmúlik, szent és Istennek tetsző életet kell élnünk!" 2Péter 3:11 (LB ford.)

Úgy leszünk Krisztushoz hasonlóak, ha krisztusi dolgok mellett kötelezzük el magunkat.

Beszéljetek róla:

  • Az elhatározásaid alapján milyen következtetéseket vonnak le rólad az emberek?
  • Mi akadályoz abban, hogy olyan dolgok mellett kötelezd el magad, amik segítenek abban, hogy egyre jobban hasonlíts Krisztushoz?
  • Hogyan hat a 2 Péter 3:11 sürgető tartalma az elhatározásaidra?

(Daily Hope by Rick Warren, 2015.06.30)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása