Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Azt kell választanunk, hogy elfogadjuk Isten kegyelmét

2019. május 24. 03:00 - Krnl

„A bűn bére a halál, de Isten ingyen ajándéka az örök élet a mi Urunk, Krisztus Jézus által.” (Róma 6:23 NLT fordítás)

A Biblia azt mondja a Róma 6:23-ban: „A bűn bére a halál, de Isten ingyen ajándéka az örök élet a mi Urunk, Krisztus Jézus által” (NLT fordítás). Talán azt mondod, hogy a kegyelem az az ajándék, ami folyamatossá teszi az adást. Amikor megismered Jézus Krisztust, a kegyelmét és a szeretetét, akkor az egyre jobb és jobb lesz. Ez elképzelhető, és kiterjeszthető az örök életre. A java pedig még hátravan!

Hogy milyen lesz a Menny? Újra találkozni fogsz szeretteiddel, akik ismerték az Urat. Meg fognak jutalmazni a hitedért. Olyan állást és munkát kapsz, amivel szeretsz foglalkozni. Meg fogsz szabadulni a fájdalomtól, a levertségtől, a kétségbeeséstől, a szégyentől és a bűntől. Folyamatosan örülni és vigadni fogsz. Micsoda ajánlat!

De van egy bökkenő: el kell fogadnod.

Képzeld el, hogy amikor ma hazamész, találsz egy ajándékot az asztalodon, de ott hagyod, hogy majd jövőre. És nem bontod ki. – Ez képtelenség! Az ajándék semmit nem ér, ha nem fogadod el! El kell fogadnod Isten kegyelmét az ő Fia, Jézus Krisztus által.

Lehet, hogy vonakodsz, mert félsz az elutasítástól. Lehet, hogy a szüleid elutasítottak. Lehet, hogy a szerelmesed utasított vissza, és ezzel mélyen megsebzett. Vagy lehet, hogy a testvéred, esetleg az osztálytársaid utasítottak el. Lehet, hogy a korábbi házastársad utasított el, aki átsétálva rajtad fájó dolgokat mondott, amik még ma is eszedbe jutnak.

Viszont van egy személy, aki soha nem fog elutasítani. Az ő neve Jézus Krisztus. Ő folyamatosan hív: „Gyere haza!” Előfordult már, hogy titokban szégyenkeztél emiatt? Ma megszabadulhatsz ettől, mivel minél többet megértesz Isten kegyelméből, annál inkább beleszeretsz Istenbe, és annál inkább akarsz közelebb húzódni Jézushoz. Majdnem lehetetlen nem szeretni azt, aki ennyire szeret téged!

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Hogyan kellene válaszolnod Isten kegyelmére, ha figyelembe veszed, hogy ez ajándék?
  • Milyen múltbeli bűn, szégyen vagy keserűség az, ami távol tartott vagy távol tart attól, hogy elfogadd Isten kegyelmét? Teljesen átadtad ezt Istennek?
  • Mit jelent az, hogy „gyere haza” Istenhez?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.05.17.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása