Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan bízz Istenben a késedelmekben?

2023. szeptember 09. 03:00 - daniella_89

"Legyetek türelemmel testvéreim az Úr eljöveteléig. Nézzétek, hogy várja a földműves a drága termésének növekedését. Türelmesen várja az őszi és tavaszi esőket. Nektek is türelmesnek kell lennetek. Ne adjátok fel a reményt! Az Úr hamarosan itt lesz." (Jak 5,7-8 GW)

istockphoto-951927816-170667a.jpeg

Bármilyen problémával nézel szembe, emlékezned kell arra, hogy Isten munkálkodik a színfalak mögött. Türelmesnek kell lenned, és bíznod kell benne.

De hogyan csináld? Mit teszel, amíg várakozol? Hogyan építed a hited, ami bízik Istenben a késedelmek idején?

A Biblia azt mondja: "Legyetek türelemmel testvéreim az Úr eljöveteléig. Nézzétek, hogy várja a földműves a drága termésének növekedését. Türelmesen várja az őszi és tavaszi esőket. Nektek is türelmesnek kell lennetek. Ne adjátok fel a reményt! Az Úr hamarosan itt lesz." (Jak 5,7-8 GW)

Reménykedve kell várakoznod, mint a földműves. Amíg a földműves várakozik, előkészül az aratásra. Készenlétben van. Nem üldögél, azon gondolkodva "Vajon meg fog ez nőni, vagy nem?" Ők várják a termés növekedését. Előkészülnek az betakarításra, így amikor az eljön, learathatják a hasznukat.

Így tehát, várd, hogy Isten cselekedjen és gondoskodjon! A Zsoltárok 130,5 azt mondja: "Reménykedve várok, bízva Istenben, hogy megsegít, mert megígérte" (TLB fordítás) Ez az ígéret több helyen is ott van a Bibliában, például az Ézsaiás 49,23-ban: "Senki nem lesz csalódott, aki segítségre vár." (GNT fordítás)

Mire vársz, hogy Isten megcselekedje? Lehet, hogy arra vársz, hogy formálja át a házasságodat, oldjon meg anyagi gondot, gyógyítson meg sérülést, vagy érintsen meg valakit a családodból, aki még nem hívő. Bármire is vársz, hogy Isten megtegye az életedben, valóban számítasz arra, hogy megteszi? Ha nem készíted fel magad miközben várakozol, igazából nem nagyon várod, hogy bármi is történjen.

Sokszor megesik, hogy mikor azt gondoljuk, Istenre várunk, Isten éppen ránk vár. Talán nem állsz készen arra, hogy kezelni tudd azt az áldást, amit adni akar neked, tehát vár arra, hogy lelkileg érett legyél rá.

Van egy dolog, ami segít neked türelmesen várni Istenre: az Ő jóságára és kegyelmére való emlékezés. Ő munkálkodik az életedben, akkor is, ha te nem látod, mit tesz, és akkor is, ha úgy gondolod, az időzítése túl lassú.

Csendesedj el, tölts időt Isten igéjével, és tanuld meg, hogyan lehetsz még inkább hasonló Jézushoz. Azután foglald el magad azzal a munkával, ami felkészít az aratásra.

 

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Mire vársz, hogy Isten megcselekedje az életedben? Mit gondolsz, mi az, amire Ő vár ugyanekkor?
  • Milyen módon készítheted fel magad miközben Isten munkálkodására várakozol?
  • Isten igéje hogyan bátorított a várakozás idején?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.09.02.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása