Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az a munka tesz a legboldogabbá, amit Isten országáért teszel

2024. március 15. 03:00 - Olajfa

"Isten mindannyiótoknak különleges képességeket adott; mindenképpen használjátok ezeket egymás segítésére, továbbadva másoknak Isten sokféle áldását."     1 Péter 4:10 (TLB fordítás)

Az élet értelme sokkal több, mint a pénz. Amikor a mennybe jutsz, Isten nem fogja megkérdezni tőled, hogy "Mennyi pénzt kerestél?". Azt fogja kérdezni: "Mennyit ért az életed? Használtad azokat a képességeidet, amelyeket én adtam neked?"

A Biblia azt mondja az 1Péter 4:10-ben: "Isten mindannyiótoknak különleges képességeket adott, mindenképpen használjátok ezeket egymás segítésére, továbbadva másoknak Isten sokféle áldását." (TLB fordítás).

Ez azt jelenti, hogy az a munka a legjobb a számodra, amely a legjobban kifejezi a tehetségedet. Isten mindannyiunkat arra teremtett, hogy valami mást csináljunk. Azért szeretünk mindannyian különböző dolgokat csinálni, hogy mindent el tudjunk végezni.

Arra teremtettek bennünket, hogy az életünk számítson. Az emberek akkor a legboldogabbak - és te is akkor vagy a legboldogabb -, ha Istentől kapott tehetségedet valami nálad nagyobb dologra használod. Ez az, ami értelmet ad az életednek.

A világ legnagyobb ügye Isten királysága. Ez az egyház. Az egész világ azért létezik, hogy Isten felépíthessen egy családot, amely egy napon örökké vele fog élni. Nincs jelentőségteljesebb és céltudatosabb dolog, mint az életedet Isten Országának szentelni.

Jézus már 12 éves korában tudta, hogy mi a dolga. Azt mondta: "Nem tudtátok, hogy Atyám dolgával kell foglalkoznom?". (Lukács 2:49 NKJV fordítás). Majd élete végén azt mondta az Atyának: "Dicsőséget szereztem neked a földön azzal, hogy befejeztem a munkát, amit rám bíztál" (János 17:4 NIV fordítás). Ezek a befejező sorai egy jól leélt életnek.

Mi a te dolgod - mi az a munka, amit Isten rád bízott? Hogy megy ez a rád bízott feladat? Ezek azok az alapvető kérdések, amelyeket fel kell tenned az életeddel kapcsolatban.

Ne vesztegesd el az életed! Kérd meg Istent, hogy mutassa meg neked azt a munkát, amit Ő akar, hogy végezz, és aztán használd az ajándékaidat arra, hogy életed hátralévő részét a legjobbá tedd!

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Milyen képességeket adott neked Isten? Hogyan használod őket a munkádban vagy a mindennapi életedben?
  • Mit gondolsz, miben formált téged Isten egyedülálló módon, hogy tegyél valamit az Ő országáért?
  • Mi adja neked a legnagyobb boldogságot a munkádban vagy a mindennapi feladataidban?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.03.08.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a "Rövidítések - Angol nyelvű bibliafordítások jelölései" pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása