Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan ismerhetjük fel Isten hangját – A hatodik ismérv

2011. március 27. 03:00 - Lilla:)

 „Nincs tehát most már semmiféle kárhoztató ítélet azok ellen, akik a Krisztus Jézusban vannak” (Róma 8:1.)

Amikor támad egy gondolatod és azon tanakodsz, hogy ez vajon Istentől származik-e, a hatodik kérdés, amit fel kell tenned magadnak: „Ez a gondolat megítél vagy kárhoztat engem?” Ha megítél, akkor Istentől van, ha kárhoztat, akkor a Sátántól.

Nagyon sok keresztény él vádlás alatt, vagy állandó bűntudatban, és azt hiszik, hogy ez Istentől van. Pedig nem. A kárhoztatás a Sátántól jön, míg a megítélés Istentől.
 
A kettő közötti különbség: a megítélés célja, hogy egy adott területen helyreállítson téged azért, hogy változást hozzon az életedben. Ezt Isten szeretete motiválja.  Mivel Isten szeret téged, ezért amikor egy olyan területet lát az életedben, ahol változásra van szükség – legyen ez egy kapcsolat, egy hobbi vagy a hozzáállásod – akkor oldalba fog bökni és azt mondja: „Dolgoznod kell ezen a dolgon, mert ez az, ami nem működik jól az életedben. ”
 
A kárhoztatás célja viszont az, hogy kritizáljon és bűnösnek érezd magad, méghozzá valamilyen bizonytalan módon. Ha valaha érezted magad bűnösnek úgy, hogy mégsem tudtál rámutatni egy konkrét dologra, vagy ha valaha értéktelennek érezted magad, akkor az vádolás volt a Sátán részéről.
 
De a Róma 8:1 azt mondja: „Nincs tehát most már semmiféle kárhoztató ítélet azok ellen, akik a Krisztus Jézusban vannak.” Isten sosem fog ellened fordulni; sosem fogja azt mondani, hogy értéktelen és szerethetetlen vagy. A Jelenések 3:19 alapján Isten így szól: „Akit én szeretek, megfeddem és megfenyítem: igyekezz tehát, és térj meg!”
Ahogyan elkezded megvallani a bűneidet és a változás útjára lépsz, nem fogsz többé kárhoztatást érezni. Ez azonnal működik.
 
A kárhoztatás a Sátán módszere arra, hogy folyamatosan egyre rosszabbul érezd magad. És ez nem múlik el akkor sem, ha megvallod a bűneidet. Olyan ez, mint az amerikai igazságszolgáltatási rendszer.  Először ítéletet hoznak egy bűncselekmény miatt , majd következik a büntetés, amely évekig tartó börtön is lehet.
 
De Isten nem így működik. Isten igazságszolgáltatási rendszerében a Szent Szellem megítéli, hogy mi a rossz az életünkben, mi pedig ezt beismerjük. Jézus pedig megfizeti a büntetést. Ő magára vette a bűneink büntetését az Ö halálán keresztül a kereszten. Így élhetünk mi olyan szabad módon, amire Isten eredetileg teremtett minket. Ez az Isteni kegyelem.
 
(Daily Hope by Rick Warren, 2011. március 20.)
 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása