Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A hálás életvitel egészségesebbé tesz

2014. május 10. 03:00 - BenedekDávid

"Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra." (1 Thessz 5:16-18 NIV fordítás)

1293585380_1360377744.jpg

Ahogy Isten a Dániel Terv által segít a növekedésben és hogy egészségesebb légy, vágyni fogsz arra, hogy gyakrabban megköszönd Istennek, azt amit tesz. A Biblia azt mondja, hogy "Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra." (1 Thessz 5:16-18 NIV fordítás)

Ebből azt láthatjuk, hogy a legegészségesebb emberi érzelem nem a szeretet, hanem a hála. A hála valójában az immunrendszeredet erősíti. Ellenállóbbá tesz a stresszel szemben és kevésbé leszel hajlamos betegségekre. A hálás emberek azért olyan boldogok, mert meg vannak elégedve, azzal, amijük van. A hálás hozzáállás lecsökkenti a stresszt az életedben, továbbá egészségesebb szellemi és fizikai élethez is vezet.

Nem csak akkor kell hálásnak lenned, amikor a Dániel Terved - vagy általában az életed - jól megy. A hála egy szokássá kell váljon az életedben és még a nehezebb időkben is gyakorolnod kell. A szokásos reggeli áhítatod során szánj rá némi időt és sorolj fel mindent, amiért hálás vagy. Amikor ez szokássá válik az életedben, sokkal több mindent fogsz észrevenni, amit Isten benned és általad véghez visz. 

Beszéljetek róla:

  • Melyik öt dolog jut először eszedbe, amelyekért hálás vagy?
  • Melyik öt dolog jut először eszedbe, melyek frusztrálnak, kihívást jelentenek számodra, vagy éppen negatívak?
  • Kérd Istent, hogy nyissa meg a szemeid, hogy megláthasd az apró áldásokat is a nehezebb helyzetekben és tudj hálát adni azokért is.

 

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.05.03)

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szilvia Szivák Gulyás 2014.05.22. 18:33:28

ezt meg kell tanulni,hálásnak lenni,nem pedig vágyni elérhetetlen dolgokra

BenedekDávid · www.benedekdavid.info 2014.05.22. 19:37:10

@Szilvia Szivák Gulyás:

Csak ez olyan dolog, hogy egyedül nagy valószínűséggel nem fog menni. Nagyon ritka az az ember, aki csak úgy gondol egyet és egyik napról a másikra nem többé vágyik többé a szomszédja autójára, ha neki nincs, vagy gyengébb ... persze ez személyiségfüggő is, de igazából csak Isten tudja pótolni az űrt :)
süti beállítások módosítása